NieuwsQuiz 2008: het afgelopen jaar in vragen

25/11/2008 09:22

HIMES B.V.

Het nieuwsaanbod van 2008 stond vol met unieke gebeurtenissen zoals de verkiezing van Barack Obama, het bekritiseerde rookverbod en de verpletterende kredietcrisis. Indrukwekkende gebeurtenissen die iedereen zich nog herinnert. Toch? Om daar achter te komen lanceert QuizWinners de NieuwsQuiz 2008, een speelse terugblik op een turbulent jaar.

Wie wil testen wat er daadwerkelijk is blijven hangen van het vele nieuws dat het afgelopen jaar op ons is afgevuurd, kan zich vermaken met de NieuwsQuiz 2008. Een terugblik met honderden vragen over diverse onderwerpen die allemaal het nieuws hebben gehaald.

"Het nieuwsjaar 2008 was er een van tegenstellingen", zegt Wouter Tabernal. Hij is oprichter van HIMES (www.himes.nl), het bedrijf achter de NieuwsQuiz 2008. "Denk bijvoorbeeld aan de verkiezing van Aboutaleb ten opzichte van de release van Fitna en het Nederlandse succes op de Olympische Spelen in vergelijking met de desastreuze uitschakeling op het EK Voetbal. Kortom, reden genoeg om nog eens uitgebreid terug te blikken op een turbulent jaar."

De NieuwsQuiz 2008 kan, samen met vele andere quizzen gespeeld worden op het unieke spelplatform QuizWinners (www.quizwinners.com). Alleen al uniek omdat er wereldwijd zo'n honderd redacteuren dagelijks onze quizzen aanvullen met actuele vragen. Met andere woorden: vandaag gebeurd, uiterlijk morgen in de quizzen

Feiten:

De NieuwsQuiz 2008 levert verrassende inzichten op. Van onze spelers wist:

70% niet tegen welke dodelijke én besmettelijke ziekte er in januari een vaccin werd ontwikkeld.

52% niet welk land in mei het Eurovisie Songfestival won.

43% niet welke cabaretier in juni tijdens het Comedy Festival de camera van een fotografe vernielde.

20% niet wie in juni Daphne Bunskoek opvolgde bij RTL Boulevard.

Over QuizWinners

QuizWinners is een uniek quizplatform waarbij spelers het tegen elkaar op kunnen nemen. Er zijn vele leuke en interessante quizzen te vinden, zoals de VoetbalQuiz, de NieuwsQuiz en de CuliQuiz. Spelers kunnen gratis en om prijzen spelen. Omdat er tegen échte tegenstanders wordt gespeeld, heeft de speler volledige controle over zijn prestaties. Daarnaast kunnen spelers elkaar rechtstreeks uitdagen, waardoor snel duidelijk wordt wie er de slimste is. Bestaande quizzen worden continu verrijkt met nieuwe vragen en er komen regelmatig quizzen bij. QuizWinners is ook actief in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.





http://www.quizwinners.com


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,