Nederlandse Moslim Omroep

Persbericht InFocus Plus, 24 november 2008

Drukbezochte ISIM-lezing van Pakistaanse analist nu beschikbaar

Lezing Taliban-expert Ahmed Rashid online bij de NMO

Op 13 november j.l. was de Pakistaanse onderzoeker Ahmed Rashid kort in Amsterdam. Rashid hield de jaarlijkse lezing van de ISIM (International Institute for the Study of Islam in the Modern World, Leiden) voor een uitverkocht Odeon. Nu staat de ISIM-lezing van Ahmed Rashid integraal als nieuwe aflevering van de webspecial Infocus Plus op de website van de Nederlandse Moslim Omroep.

Onlangs was de prominente Pakistaanse journalist en analist Ahmed Rashid (Rawalpindi, Pakistan, 1948) in Nederland. Hij had een gesprek op het ministerie van Buitenlandse Zaken en hield de ISIM-lezing The Failure of Nation Building in Pakistan and Afghanistan and the Rise of the New Taliban. De titel van zijn lezing is tevens de ondertitel van zijn jongste boek Descent into Chaos. De Nederlandse vertaling van dit boek zal begin 2009 als De dreiging van chaos door uitgeverij Atlas op de markt gebracht worden.

Rashid, die regelmatig schrijft voor The Daily Telegraph, de International Herald Tribune en The Washington Post, heeft op het gebied van de militante islam in Azië groot gezag verworven met publicaties als Jihad, The Resurgence of Central Asia en Taliban.

In zijn ISIM-lezing bepleitte Rashid grotere investeringen in geld en troepen voor Afghanistan. Want, zo stelt hij, als er niet snel wordt ingegrepen zal het gedachtegoed van de Taliban vaste grond veroveren in heel Centraal-Azië. Rashid noemde zich een voorstander van regionale oplossingen en hij brak een lans voor een actieve rol hierin van landen Pakistan, India en Iran.

Klik hier voor de lezing van Ahmed Rashid!

NMO tv: zondag Nederland 2 14:30-15:00 uur
NMO-radio: dinsdag OBA Live op Radio 5 van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 17:00 tot 18:00 uur De Zevende Hemel op Radio 5 InFocus Plus: www.nmo.nl




Nederlandse Moslim Omroep