Ingezonden persbericht


Persbericht

Soesterberg, 25 november 2008

De Open Ankh draagt haar activiteiten over aan Zorgcoöperatie Nederland

Na een historie van meer dan 80 jaar heeft het huidige bestuur van De Open Ankh de omvorming tot Zorgcoöperatie Nederland afgerond. Reden voor het bestuur van De Open Ankh om afscheid te nemen.

Het bestuur bestaande uit:

Drs J.C. Blankert, voorzitter

Drs. Ing. H. Wessels, penningmeester

Mr. Drs. A.J. Modderkolk, algemeen secretaris

Mr. J.P. Hopman, lid

heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de nieuw vormgegeven coöperatieve vereniging en heeft de activiteiten van De Open Ankh nu bij Zorgcoöperatie Nederland ondergebracht. Zonder hun actieve bijdrage was de oprichting van de Zorgcoöperatie niet mogelijk geweest

"Zorg voor anderen zoals je zelf zou wensen" is immer het leidende thema van de Open Ankh geweest. Voortbouwend op de bestaande verworvenheden kan de coöperatie op een vernieuwde manier, waarbinnen de leden een belangrijke rol spelen, zich weer verder ontwikkelen.

Het model van de coöperatie, waarbij gestreefd wordt naar kwalitatieve groei en grote betrokkenheid van haar leden is een sterk alternatief op de grootschalige fusies van de afgelopen jaren. Schaalvergroting voor zorginstellingen is in het nieuwe stelsel noodzakelijk om risico's te spreiden, gebruik te maken van elkanders krachten en een stevig profiel te hebben. De leden behouden hun eigen autonomie en lokale verankering. Samen beslissen de leden over de activiteiten die zij als coöperatieve vereniging willen uitvoeren.

Dit versterkt de totale en ieders individuele positie.

Dit memorabele moment van afscheid wordt gevierd op 25 november 2008 in Theater De Flint in Amersfoort, als dank voor de jarenlange inzet van de bestuursleden van De Open Ankh.