Ingezonden persbericht


Persbericht

Detelefoongids.nl bereikt in oktober hoogste bezoekersaantal ooit

Top-10 zoekopdrachten: Nederlanders zochten in maand oktober het meest op 'zorg' en 'horeca'. Ook het woord 'banken' populair

Amsterdam, 25 november 2008 - De maand oktober was met bijna 6 miljoen unieke bezoekers een succesmaand voor www.detelefoongids.nl. De site kende, met een groei van 12,6 procent ten opzichte van oktober 2007, het hoogste bezoekersaantal ooit in die maand. Daar waar de bezoekersaantallen van Nederlands meest bezochte websites in oktober stabiel bleven, sprong de onlangs vernieuwde website van De Telefoongids hier bovenuit. Detelefoongids.nl is de nummer 8 uit de top 100 meest bezochte sites. Dit blijkt uit onderzoek van online onderzoeksbureau Multiscope.

Hoge frequentie van herhaalgebruik
De Telefoongids ziet dat zo'n 45% van de gebruikers binnen enkele dagen weer terugkomt op de site. Er wordt vaker gezocht op bedrijven dan op personen. Nederlanders zoeken via www.detelefoongids.nl het meest naar 'zorg' en 'horeca'.

"Het valt ons op dat huisartsen de laatste weken veel vaker worden opgezocht. Ook werd er meer op 'banken' gezocht. Deze zoektrends worden wellicht door de kredietcrisis en de griepgolf verklaard. Wat we in ieder geval hier uit kunnen concluderen is dat onze gebruikers de website als een vast baken gebruiken," aldus Johnas van Lammeren manager Online Marketing van De Telefoongids BV.

Detelefoongids.nl stelde een top tien lijst samen van de meest gezochte bedrijven en instellingen in Nederland in de maand oktober.

Top tien zoekopdrachten oktober 2008:


1. Huisarts(en)99.886

2. Tandarts 60.245

3. Restaurant 59.924

4. Kapper 37.999

5. Rabobank 29.431

6. Ziekenhuis 27.961

7. Apotheek 23.744

8. Gemeente 23.279

9. Hotel 22.088

10.Dierenarts 21.412

Nieuwe website functionaliteiten succesvol
De nieuwe functionaliteiten zoals een uitgebreidere zoekfunctie, een vergelijkingsfunctie, scherpe satellietfoto's en een Europese routeplanner lijken aan te slaan. De nieuwe functies werden in de maand oktober 1,7 miljoen keer geraadpleegd.

Over de Telefoongids & Gouden Gids

De Telefoongids & Gouden Gids is een multimediaal bedrijf dat beschikt over de meest complete database van Nederland met relevante informatie over bedrijven, producten, diensten en personen. Wij stellen deze informatie beschikbaar via Internet, Print en Mobiel. De Telefoongids & Gouden Gids opereert in de snel veranderende zoek- en advertentiemarkt en loopt voorop in het ontwikkelen van innovatieve technologieën voor zoek- en vindgemak. Dagelijks gebruiken meer dan 2 miljoen* mensen De Telefoongids & Gouden Gids. De website www.detelefoongids.nl & www.goudengids.nl heeft elke dag één miljoen unieke bezoekers en staat daarmee in de top-10** van de meest bezochte sites in Nederland. Daarnaast gebruiken nog eens één miljoen mensen elke dag weer onze papieren gids. Een hoog rendement is gegarandeerd. Van alle bedrijfsraadplegingen leiden maar liefst 7 van de 10 tot een aankoop.

Over de Telefoongids Holding BV
De Telefoongids Holding is specialist in Nederland als het gaat om lokaal zoeken en het genereren van sales leads. De Telefoongids Holding bestaat met zo'n 1.200 specialisten uit meerdere business units en merken waaronder; De Telefoongids BV (De Telefoongids & Gouden Gids), LokaalTotaal (lokale gidsen), Suurland Outdoor BV (stadsplattegronden), City & Tourist Promotions BV (gemeentegidsen), Scoot Media (affiliate marketing) en ClearSense (online marketing bureau). Het hoofdkantoor van De Telefoongids Holding BV is gevestigd in Amsterdam

De Telefoongids BV is een toonaangevende uitgever van 'directory' diensten in Nederland. Jaarlijkse verspreiding van regionale- en lokale gidsen, huis aan huis. Ook te raadplegen via Internet (www.detelefoongids.nl, www.goudengids.nl), Finnu (De Telefoongids in Windows Live Messenger) en Mobiele diensten zoals nummerinformatiedienst 1888, SMS1313, De Telefoongids Mobiel, Gouden Gids Mobiel, maar ook de Siemens huistelefoon en KPN Op Weg (navigatie).


* TNS-NIPO monitor 2007/2008
** Multiscope 2008

###