Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 25 november 2008
Plaats Nieuw Bergen

Alexander Calder in plaats van Synthese
Nieuwe uitvoerder maatschappelijke ondersteuning

Met ingang van 1 januari 2009 is bureau Alexander Calder Arbeidsintegratie de nieuwe uitvoerder van maatschappelijke ondersteuning in de gemeente Bergen. Na een Europese aanbesteding kwam Alexander Calder als beste uit de bus. Vanaf 1 januari gaat dit bureau zich bezighouden met maatschappelijke ondersteuning (voorheen maatschappelijk werk en ouderenwerk) in de gemeente Bergen. Eerder werd dit werk uitgevoerd door Synthese.

Cliënten maatschappelijke ondersteuning
Alle cliënten van Synthese ontvangen binnenkort een brief. Hierin informeren Synthese en de gemeente Bergen de cliënten over de nieuwe uitvoerder. Cliënten hebben vervolgens de keuze uit het voorzetten van de ondersteuning via het nieuwe bureau, het beëindigen van de ondersteuning of het gebruik maken van een overgangsregeling (geldt voor lopende hulpverleningstrajecten). Daarnaast hebben de gemeente, Synthese en Alexander Calder voor de komende periode een werkplan gemaakt, zodat de overdracht op 1 januari aanstaande soepel verloopt.

Aanbesteding
Afgelopen augustus is de aanbesteding voor maatschappelijke ondersteuning gepubliceerd, alleen Synthese en Alexander Calder hebben een offerte ingediend. Deze offertes heeft de gemeente Bergen beoordeeld op onder andere de prijs en kwaliteit van de te leveren diensten, de inzet van personeel en continuïteit van levering. De offerte van Alexander Calder werd als beste beoordeeld. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar, met de mogelijkheid tot tweemaal een verlenging van één jaar.

Eerdere overeenkomst
De gemeente is verantwoordelijk voor maatschappelijke zorg, waaronder ondersteuning van de burgers in alle levensfasen. In Bergen was Synthese de afgelopen jaren uitvoerder hiervan. De meerjarige subsidieovereenkomst liep 31 december 2007 af. In april 2007 is Synthese geïnformeerd over de aanbesteding. Vervolgens heeft de gemeente een overeenkomst voor 2008 afgesloten met Synthese.