NEN


NEN-oorkonde voor Wout van Bommel voor bijdrage aan normalisatie in verlichting

woensdag 3 december 2008, 10:28

Tijdens het jaarlijkse Nationale Lichtcongres, dat op 25 november 2008 door de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde is georganiseerd, is een NEN-oorkonde uitgereikt aan de heer prof. ir. Wout van Bommel. Een NEN-oorkonde wordt uitgereikt aan personen die over een langere periode bovenmatige inspanningen hebben geleverd op het gebied van normalisatie.

Wout van Bommel is sinds de oprichting in 1993 lid van de normcommissie Verlichting. Ook is hij bijna negen jaar voorzitter geweest. Van Bommel heeft verbanden gelegd met andere organisaties en heeft veel bekendheid gegeven aan normalisatie en normen. In de afgelopen jaren heeft hij de belangen vertegenwoordigd van Philips, de NSVV (Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde) en van LIDAC (Lighting Application Design Centre). Ook na zijn pensioen volgend jaar blijft hij als Consulting Professor verbonden aan de prestigieuze Fudan universiteit van Shanghai in China.

Als voorzitter van de CIE (Commission Internationale d' Eclarage) heeft Van Bommel zich ingezet om de samenwerking tussen CEN (Comité Européen de Normalisation) en CIE (Commission Internationale d' Eclarage) te verdiepen, zodat de inhoud van de normen veel meer gelijk is geworden.