Mojo Concerts

The Kooks opnieuw in Amsterdam

Verzorgen van soundtracks van films, songmateriaal schrijven voor anderen, een filmrolletje hier en daar: Luke Pritchard is een drukbezet persoontje. Echter zijn belangrijkste bezigheid is en blijft The Kooks, de band waarvan hij één van de blikvangers is. De vriendengroep uit het zuid-Engelse Brighton gaf zondermeer de huidige Britse gitaarscene een vrolijke smoel met juweeltjes als She Moves Her Own Way, Ooh la en -uiteraard- Naïve.

Aan de de groeiende populariteit van The Kooks lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Debuteerde de band vorig jaar op Lowlands in een afgeladen India, dit jaar mochten The Kooks hun geluk beproeven in een bomvolle Alpha-tent. Singles als Always Where I Need to Be en Shine On van het nieuwe album Konk konden rekenen op een laaiend enthousiast onthaal. Nog een keer meemaken of heb je ze domweg gemist? Geen nood, aan het einde van 2008 komen The Kooks terug naar Amsterdam voor een eenmalig show. Luke heeft speciaal er een plekje vrij voor gemaakt in zijn overvolle agenda...

Dinsdag 25 november 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: ¤ 30,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 23 augustus om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten. Nada Surf in prima conditie op de planken

Nada Surf staat voor prima alternatieve gitaarrock, ingetogen indie en catchy powerpop. Een beetje in de stijl van Weezer, Frank Black, Fountains of Wayne, Pavement en Cake. In 1996 scoorden ze een megahit met Popular, maar ondertussen staat er al een hele bulk ander meesterlijk materiaal op hun cv. Luister bijvoorbeeld maar eens naar hun meest recente plaat Lucky die eerder dit jaar uitgebracht werd.

Niet zelden scoorde dit schijfje het maximaal aantal sterren, punten of andere beoordelingsscores in de reviews. "Lucky is een prachtplaat en samen met Let Go de beste die het New Yorkse trio heeft gemaakt", schrijft OOR bijvoorbeeld. Het moge duidelijk zijn: Nada Surf is in topvorm en stapt in meer dan prima conditie op de planken. Kom van harte checken of ze er nog een schepje bovenop doen ten opzichte van de heerlijke concerten dat ze enkele jaren geleden al gaven!

Do 25 sep: Paradiso (Amsterdam) - vr 26 sep: Effenaar (Eindhoven)