Ingezonden persbericht


Borssele, 29 oktober 2008

Unieke excursie

Veiligheid centraal tijdens 'Nacht van de Tunnel'

Honderd vaste klanten van de Westerscheldetunnel hebben vannacht een unieke excursie beleefd: de Nacht van de Tunnel. Tijdens het maandelijkse onderhoud, waarbij één tunnelbuis is afgesloten voor verkeer, kregen de bezoekers een rondleiding in de tunnel. Het thema veiligheid stond centraal.

Tijdens het maandelijks onderhoud is één tunnelbuis afgesloten. In de andere buis rijdt het verkeer dan tijdelijk in tegengestelde richting. "De afsluiting van de tunnelbuis is hét ideale moment om een kijkje achter de schermen te nemen", vertelt Tin Buis, Algemeen directeur van de N.V. Westerscheldetunnel. "Wij willen onze vaste klanten die mogelijkheid bieden. Zij rijden regelmatig of misschien zelfs wel dagelijks door de tunnel. Veel mensen weten niet goed over welke veiligheidsvoorzieningen de tunnel beschikt en welke maatregelen we nemen om de veiligheid te kunnen waarborgen. Daarnaast zijn veel weggebruikers onvoldoende op de hoogte van hoe ze moeten zelf moeten handelen in geval van een calamiteit."

Zestig meter beneden NAP
De bezoekers gingen na een korte introductie met twee bussen de tunnel in, in de oostelijk tunnelbuis richting Zuid-Beveland, naar het diepste punt op zestig meter beneden NAP. Daar bezochten zij één van de 26 dwarsverbindingen, die bedoeld zijn als vluchtroute bij calamiteiten. Ook waren de brandweer van Terneuzen en Borsele aanwezig met twee zogeheten Snelle Interventie Voertuigen. Deze speciale voertuigen werden aangeschaft voor snel en professioneel optreden in de Westerscheldetunnel. De gasten konden de wagens bekijken en kregen daarnaast uitleg over de werking van een hulppost die is uitgerust met blusapparatuur en een intercom.

Driehonderd
In totaal krijgen driehonderd mensen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Op dinsdag 25 november en 16 december organiseert de N.V. Westerscheldetunnel de tweede, respectievelijk derde Nacht van de Tunnel. Deze avonden zijn inmiddels volgeboekt.

Veilig en tevreden
De taak van de N.V. Westerscheldetunnel is het exploiteren, onderhouden en beheren van de Westerscheldetunnel en de toeleidende wegen. Daarbij wil de NV dat klanten het 'tunnelen' als veilig ervaren en tevreden zijn over de dienstverlening. Dus veilig, snel en comfortabel naar de overkant.

Einde persbericht