Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Limburgse Helden

Op dinsdag 25 november vindt een extra Jazz on the Roof concert plaats in het Glaspaleis, in het kader van het jazzfestival 'Heerlen Jazzt.'. Met in deze editie een optreden van Limburgse Helden! Het Mike Roelofs Trio (Mike Roelofs, Werner Lauscher en Geert Roelofs) vormt de ritmesectie voor de avond, waarbij vervolgens Ad Colen, Peter Hermesdorf en Ruud Breuls om beurten of tezamen in het licht worden gezet. Locatie: Glaspaleis niveau +2, aanvang 21 uur.

Mike Roelofs Trio

Pianist Mike Roelofs studeert in 2002 af aan het conservatorium van Maastricht. Tijdens zijn studie richt hij zich op het creëren van een eigen stijl en richt het Mike Roelofs Trio op, met Werner Lauscher (bass) en Geert Roelofs (drums). Als trio winnen ze het Concours Chambre Céramique in Maastricht en maken het album 'Viemmusic'.

Ad Colen

Saxofonist Ad Colen studeerde aan het conservatorium van Maastricht en Hilversum, waar hij al snel opviel door zijn veelzijdigheid en persoonlijke stijl. Moderne jazz, Big Band, maar ook funk, rock en Afro-Caribische muziek blijken geen geheimen voor hem te hebben. Met verschillende formaties reisde hij naar Noord Amerika, Indonesië, Marokko, Oostenrijk, Zweden, Finland en Griekenland.

Peter Hermesdorf

De uit Maastricht afkomstige Peter Hermesdorf (1967) studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Toon Roos, Albert Beltman en Adri van Velsen. Hij studeerde af als Uitvoerend Musicus. Peter maakt(e) deel uit van verschillende jazz-en fusionformaties in Nederland (o.a.Searing Quartet, Ron van Stratum Band), België (met o.a. Michel Bisceglia,The Healers) en Duitsland. Als gastsolist speelde hij al bij diverse jazz-en popformaties en maakte tournees in Europa, Afrika, Zuid-Amerika en China. Sinds 2006 maakt hij ook deel uit van de Mike Roelofs Band, een sextet met eigen composities. Sinds januari 2008 is hij als saxofoondocent jazz verbonden aan Humaniora (vooropleiding conservatorium) te Hasselt(B).

Ruud Breuls

De uit Urmond afkomstige Ruud Breuls studeerde in 1988 af aan het Conservatorium van Amsterdam (voorheen het Hilversums Conservatorium). Hij won in datzelfde jaar de Wessel Ilcken prijs te Loosdrecht. Sinds 1990 is hij als docent jazz-trompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 1996 is hij trompet-solist van het Metropole Orkest. Hij nam inmiddels al vele producties op met o.a. Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Jim McNeely, Mike Abene, Mike Stern, Bob Mintzer, Joe Lovano, Jeff Beal, Kenny Barron, Ronny Cuber en Bill Holman. Ook maakte Ruud deel uit van de 'Stylus Horns', de viermans blazerssectie met o.a. Wim Both, die op de CD's van bekende Nederlandse artiesten speelt (o.a. Marco Borsato, René Froger, Gordon en Lee Towers).

/////////



Gemeente Heerlen