Ingezonden persbericht


persbericht:

"REGIO GRONINGEN - ASSEN HEEFT GOED VERHAAL NODIG"

DIRK SIJMONS, HAN MICHEL & ARNOLD REIJNDORP IN (BOUMA)GESPREK

GRONINGEN - Tot nu toe is de Regiovisie Groningen - Assen vooral een 'speeltje' van bestuurders en politiek: een afspraak over woningbouwaantallen, infrastructuur en werklocaties. Tijd voor meer! Met dat doel komt het Kwaliteitsteam Regiovisie Groningen - Assen op dinsdagavond 25 november samen om een aanzet te geven tot een bindend verhaal voor de Regiovisie.

In de Mediacentrale vindt dan het gratis toegankelijke 'Boumagesprek' van architectuurcentrum Platform GRAS plaats. Als opmaat voor het nieuwe GRAS jaarthema 'De Stad en de Regio' gaan directeur Dirk Sijmons van H+N+S, zelfstandig adviseur Han Michel en stadssocioloog Arnold Reijndorp, allen lid van het kwaliteitsteam van de Regiovisie, in gesprek. Want het wordt tijd dat de Regiovisie een eigen bindend verhaal krijgt; een verhaal waarin regiobewoners en -bewerkers kunnen en willen geloven! Een verhaal dat interesse opwekt, ambitie uitdraagt en anderen aanzet om actief mee te doen aan het versterken van de regio...

Marcel Tankink, directeur van KAW architecten en adviseurs, treedt op als gespreksleider. Het Boumagesprek is de nieuwe variant op de jaarlijkse Boumalezing die Platform GRAS organiseert. Eerder kwamen daarvoor onder andere econometrist/planoloog Gert Middelkoop, voormalig Rijksadviseur Cultureel Erfgoed Fons Asselbergs en hoogleraar ruimtelijke mobiliteit Luuk Boelens al een verhaal houden.

Datum: dinsdag 25 november 2008
Tijd: 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Locatie: Mediacentrale (de Witte Zaal), Helperpark 270 - 298, Groningen Toegang: gratis: kom op tijd want vol = vol
Informatie: T. 050 312 3395 of E. info@platformgras.nl


---

Einde Persbericht
Noot voor redacties,