Volker Wessels Stevin NV

Plannen voor A2 Maastricht openbaar

25 november 2008

Na ruim 1,5 jaar hard werken zijn de 3 plannen voor de aanpak van het A2-plangebied in Maastricht openbaar gemaakt. De integrale plannen behelzen de ondertunneling van de A2, de aanpak van 3 grote verkeersknooppunten, de verbetering van een natuurgebied en een stedenbouwkundige opgave (woningen én commercieel vastgoed).

Minister Eurlings van Verkeer & Waterstaat, directeur-generaal Keijts van Rijkswaterstaat, Raad van Bestuur-lid De Pagter van VolkerWessels en wethouders en gemeenteraadsleden van zowel Maastricht als Meerssen waren o.a. aanwezig bij de presentaties. Eén van de 3 plannen heet 'Verrassende Verbindingen' en is gemaakt door het consortium 'Unie van Maastricht'. Dit consortium wordt gevormd door VolkerWessels en Heijmans met ondersteuning van de ingenieursbureaus Witteveen+Bos & DHV en de architectenbureaus Rijnboutt van der Vossen Rijnboutt, KCAP, Lodewijk Baljon & Zwarts en Jansma.

De openbaarmaking van de plannen is onderdeel van de unieke aanbestedingsprocedure die het project doorloopt. Tot en met medio januari 2009 wordt de bevolking en het bedrijfsleven van Maastricht en omstreken in de gelegenheid gesteld om reacties te geven op de plannen. In februari en maart kunnen de 3 consortia aan de hand van deze reacties hun plannen vervolmaken maken, waarna eind april 2009 een Definitieve Bieding wordt gedaan. Eind juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de plannen verwijzen we u naar de websites www.a2maastricht.nl en www.limburger.nl/a2.