Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 november 2008

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Vrouw overleden na ongeval

Nijverdal

Een 71-jarige vrouw uit Nijverdal is op dinsdagmorgen 25 november overleden als gevolg van een aanrijding met een vrachtauto in haar woonplaats.

Dinsdagmorgen 25 november omstreeks 09.00 uur stond een 35-jarige vrachtwagenbestuurder uit Slowakije op de kruising Parallelweg / Constantijnstraat in Nijverdal. De man stond met zijn vrachtauto links voorgesorteerd, maar bedacht zich toch en vervolgde de weg naar rechts. Hierbij merkte hij een vrouw niet op, die met haar fiets aan de hand de straat over wilde steken. Het slachtoffer, een 71-jarige vrouw uit Nijverdal, raakte bij de aanrijding dusdanig gewond dat zij ter plekke aan haar verwondingen is overleden. De afdeling Verkeersongevallen Analyse doet een onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. (08-147849)

Diverse ongevallen door gladheid

Enschede / Goor

Gladheid was de oorzaak van diverse aanrijdingen op dinsdagmorgen 25 november.

Een 25-jarige automobilist uit Losser raakte omstreeks 07.00 uur gewond op de Euregioweg in Enschede. Door gladheid verloor hij de controle over het stuur en kwam tot stilstand tegen een radarpaal. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

Een 36-jarige vrouw Goor raakte omstreeks 08.20 uur gewond op de Haaksbergerweg in Goor. De vrouw reed over de Haaksbergerweg uit de richting van de Iependijk. In de bocht raakte de auto in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-147814 / 08-147829)

15-jarig meisje gewond na aanrijding met auto

Enschede

Een 15-jarig meisje raakte op dinsdag 25 november gewond toen zij met haar fiets, op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede, werd aangereden door een automobilist.

Dinsdagmorgen 25 november werd omstreeks 08.00 uur gemeld dat op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 19-jarige automobilist over de Burgemeester van Veenlaan reed. Ter hoogte van de Zuid-Hollandlaan wilde de man keren met zijn auto. Hierbij kwam hij in aanrijding met een 15-jarig meisje, dat uit de Zuid-Hollandlaan kwam fietsen en de Burgemeester van Veenlaan over wilde steken. Het meisje raakte door het ongeval gewond. (08-147826)

Ingesneeuwde automobilist geeft valse naam op

Enschede

Op 24 november rond 11.30 uur zagen agenten een auto rijden over de Parkweg. De bestuurder had het niet nodig gevonden zijn auto sneeuwvrij te maken voordat hij aan het verkeer deelnam. De ruiten aan de linkerzijde zaten geheeld dicht met sneeuw. De agenten gaven deze bestuurder een stopteken en zegden hem proces-verbaal aan. Hierbij kon de bestuurder geen identiteitsbewijs tonen. De personalia die hij opgaf bleken vals te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden zijn echte personalia vastgesteld. Het bleek te gaan om een 38-jarige Enschedeër die nog ontzegging van de rijbevoegdheid had tot maart 2009. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (08-147507)

Dronken man bedreigt medewerker restaurant

Holten

Op 24 november rond 22.20 uur, werd een 20-jarige medewerker van een restaurant langs de A 1 bij Holten door een man met een mes bedreigd. Collega's van de medewerker kwam tussen beide, waarop de man vluchtte. Aan de hand van het signalement kon de gewaarschuwde politie even later de man aanhouden aan de overzijde van de A1 bij een tankstation. Het bleek te gaan om een 26-jarige man uit Polen. Hij verkeerde zodanig onder invloed van alcohol dat er geen zinnig gesprek met hem te voeren was. De man werd aangehouden voor de bedreiging en ingesloten in het politiebureau. (08-147776)

Mannen aangehouden met drugs

Almelo

Bij een verkeerscontrole op de Rietstraat trof de politie op 24 november rond 14.25 uur twee mannen in een personenauto aan die in het bezit waren van harddrugs.

Bij controle van de auto trof de politie onder de mat vermoedelijk heroïne aan. Hierop werden de beide mannen aangehouden, een Almeloër van 46 jaar en een Hengeloër van 29 jaar. Ook in de kleding van de verdachten werd drugs aangetroffen. Om welke drugs het gaat zal een test moeten uitwijzen. Beide mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-147615)

Weer vaten gedumpt

Losser

Er zijn opnieuw vaten met een chemische stof gedumpt, dit keer langs de A1 bij Losser. Bij de kruising van de Stadsweg en de Postweg zijn 5 vaten gevonden. Om welke stof het gaat is nog niet bekend. Vorige week werden buiten Enschede al 11 vaten met Chloramine gevonden. Het chemische reinigingsmiddel wordt gebruikt om zwembaden en vijvers schoon te maken. De afdeling Milieu van Politie Twente heeft de zaak in onderzoek.

(08-147429)

FietsKijkDag Hof van Twente

De politie Twente, team Hof van Twente organiseert op 6 december een FietsKijkDag. Op deze dag kunnen mensen, die de afgelopen maanden een fiets zijn kwijt geraakt in de gemeente Hof van Twente, een kijkje komen nemen en hun kwijtgeraakte fiets mogelijk weer aantreffen.

Op zaterdag 6 december 2008 vindt tussen 10.00 uur en 15.00 uur de FietsKijkDag plaats in de Hof van Twente. Op dit moment staan er in Goor ongeveer 50 fietsen te wachten op hun eigenaar. Mist u een fiets, dan bent u op deze dag welkom in het politiebureau in Goor aan de Grotestraat 90 om te kijken of uw fiets ertussen staat. U wordt verzocht om uw aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan -indien nodig- alsnog aangifte doen. Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht. Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

---- --