Gemeente Lochem


Onderhoud aan units drukriolering Lochem begonnen

Sinds 20 november wordt regulier onderhoud verricht aan de pompputten, de pompen en de bijbehorende aansturingskasten die onderdeel uitmaken van de drukriolering in het buitengebied. Deze zogenoemde drukrioolunits staan vaak in de openbare ruimte, maar soms ook bij mensen in de tuin of op het erf.

Uit het oogpunt van efficiency kunnen de monteurs van de firma Dusseldorp zich niet vooraf melden bij de eigenaren of gebruikers van de percelen waarop de drukrioolunits zich bevinden. Bij aankomst beginnen zij direct aan hun werkzaamheden. Normaal gesproken leiden de werkzaamheden niet tot directe overlast.

De monteurs van de firma Dusseldorp rijden meestal rond in een combinatie van één vrachtauto met een hogedrukinstallatie (kolkenzuiger) en een servicewagen. Op dit moment is één combinatie werkzaam op het grondgebied rond Gorssel en een tweede combinatie rond Lochem.

Aan de hand van een lijst met locaties van de drukrioolunits zoeken de monteurs de units op. Dit kan kriskras door de gehele gemeente zijn, waarbij de rijtijd zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd en de verschillende locaties zo effectief mogelijk worden afgewerkt.

Op locatie aangekomen verrichten de monteurs eerst elektrisch onderhoud aan de besturingkast. Vervolgens wordt de pompput geopend, waarna deze intern wordt gereinigd met behulp van hoge druk. Na de reinigingswerkzaamheden controleren de monteurs de in de pompput aanwezige pomp en toebehoren op een aantal punten. Noodzakelijke reparaties voeren zij direct uit. Overige bevindingen worden verzameld in een rapportage en later uitgevoerd.