Gemeente Barendrecht

Besluit uitbreiding zwembad Barendrecht uitgesteld

BARENDRECHT (dinsdag 25 november 2008) ­ Afgelopen maandag zou de gemeenteraad besluiten over de uitbreiding van het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. Op initiatief van het CDA, de VVD en de PvdA is het voorstel van de agenda gehaald om opnieuw besproken te worden in de Commissie Samenleving.

Zuidpolder
Op 26 januari 2009 wil de gemeenteraad een besluit nemen over de verdere realisatie van de Zuidpolder. Voordat de raad dat kan doen wil ze eerst inzicht krijgen in de financiën, het gewijzigde ontwerp en de uitvoering van de verschillende deelgebieden. In de vergadering is een route vastgesteld waarlangs de raad de besluitvorming regelt om de juiste afweging in dit dossier te maken.

Wijkveiligheidsplannen
Om de sociale samenhang in de gemeente te versterken is afgelopen jaar onder andere Wijkregie ontwikkeld. Wijkregie is een gezamenlijke aanpak van professionele partners en bewoners met als doel de leefbaarheid in een bepaald gebied te verbeteren. De aanpak richt zich op sociale, fysieke en veiligheidsaspecten. Tot op heden stelde de gemeente per wijk een wijkveiligheidsplan op, dat los stond van Wijkregie. De gemeenteraad heeft ingestemd met het opnemen van deze plannen in de gebiedsjaarplannen van Wijkregie.
Voor het einde van de collegeperiode in 2010 moeten alle gebieden in Barendrecht beschikken over gebiedsjaarplannen.

Stemmen in een willekeurig stemlokaal
De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het voorstel om voor de verkiezingen van het Europees parlement wederom mee te doen aan het experiment 'Stemmen in een willekeurig stemlokaal'. Dit gebeurt op uitnodiging van de staatssecretaris van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Reden is het verhogen van de opkomst voor die verkiezingen. In 2006 en 2007 is dit al succesvol gebleken.

Met vriendelijke groeten,

Bureau Communicatie
Gemeente Barendrecht