Ingezonden persbericht


Aladdin AIRC-rapport: alles over de meest actieve eCrime-server ooit

Nieuw rapport over werkwijze, opsporing en actievoorspelling van gevaarlijke malwareserver

IJsselstein, 25 november 2008 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, maakte recentelijk bekend dat het Aladdin Attack Intelligence Research Center (AIRC) de grootste criminele server ontdekt heeft, die ooit gebruikt is voor een eCrime-aanval.

Aladdin legt de opsporing en werkwijze van de server uit in het maandelijkse AIRC-onderzoeksrapport, waarvan de eerste editie deze maand is verschenen. Met deze informatie kan het AIRC tot in details de criminele activiteiten van de malwareserver nagaan en voorspellen.

Het AIRC-rapport omvat de laatste technische details over malware die afkomstig is van de eCrime-server. Daarnaast biedt het rapport inzicht in de dagelijkse praktijkhandelingen van hackers. Hiermee kunnen cybercrimebestrijders de volgende stappen van hackers beter voorspellen. Leveranciers van beveiligingsoplossingen kunnen aan de hand van het rapport hun malwarebeleid aanpassen. In plaats van ad-hoc acties in noodgevallen kunnen ze zich voortaan al vooraf voorbereiden op mogelijke bedreigingen. Ian Amit, directeur Beveiligingsonderzoek bij Aladdin Knowledge Systems, is verantwoordelijk voor het rapport.

"Het AIRC gaat verder dan traditionele bedreigingsdetectie. Met het onderzoeksrapport biedt het centrum bedrijven de kans om toekomstige bedreigingen constant een stap vóór te zijn", zegt Ian Amit. "Naast de eCrime-server sporen we ook andere nieuwe malware op. Deze uitgebreide en up-to-date kennis integreren we direct in de Aladdin-beveiligingsoplossingen. Zo zijn onze klanten altijd optimaal beveiligd tegen cybercrimeaanvallen."

Voor meer informatie over het AIRC en/of het volledige rapport over de eCrime-server: http://www.aladdin.com/airc/default.aspx.

Over het AIRC
Het AIRC is opgericht in 2008 en richt zicht op onderzoek naar internetbeveiliging en cybercrime. Het centrum is gevestigd in het hoofdkantoor van Aladdin in Israël. In het AIRC werken beveiligingsonderzoekers en specialisten op het gebied van wetshandhaving en cybercrime van over de gehele wereld. Zij richten zich op het verzamelen en distribueren van beveiligingsdata en -intelligentie om zo de beveiligingscommunity op te leiden, te ondersteunen en te versterken. De opgedane kennis gebruikt Aladdin in zijn oplossingen voor contentbeveiliging eSafe.

Ingezonden persbericht