Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 25 november 2008





Persbericht


Digitalisering begraafplaatsadministratie gemeente De Wolden


De gemeente De Wolden is sinds kort bezig haar begraafplaatsadministratie verder te digitaliseren waarbij het verbeteren van de kwaliteit van de gegevens centraal staat. Het gaat om de gegevens van de begraafplaatsen Ruinen, Ruinerwold, Echten, de Wijk en Zuidwolde. De gemeente verzoekt nabestaanden of rechthebbenden (iemand die verantwoordelijk is voor een graf) hun medewerking te verlenen om de administratie te optimaliseren.
Het bedrijf Genius Loci Begraafplaatsadviseurs is door de gemeente ingehuurd voor deze werkzaamheden.

De gegevens die beschikbaar zijn van nabestaanden, rechthebbenden en overleden personen worden door de gemeente De Wolden geregistreerd. Hierbij gaat het om  informatie over grafstenen en monumenten, grafrechten en afstandsverklaringen.

De gemeente verzoekt nabestaanden of rechthebbenden van een overleden persoon die begraven ligt op één van gemeentelijke begraafplaatsen contact op te nemen met één van de adviseurs van Genius Loci. Op deze wijze kunnen zij controleren of de geregistreerde gegevens nog kloppen.

Betrokkenen kunnen van maandag tot en met woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur contact met dit bedrijf opnemen voor meer informatie. De adresgegevens zijn Genius Loci Begraafplaatsadviseurs, Bosscheweg 107-8, 5282 WV Boxtel, telefoonnummer
(0411) 657923 of e-mail info@geniusloci.nl.


///////////////////////////////