Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 25 november 2008

Gemeenten in Waterland moeten werk overlaten aan ontwikkelingsbedrijf

De gemeenten van de regio Waterland moeten hun economische activiteiten onderbrengen bij het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN). Dan wordt een voortvarende ontwikkeling en herstructurering van bedrijventerreinen mogelijk.

De Verenigde Ondernemers in Waterland (VOWA) en VNO-NCW Noordwest-Holland vinden dat de ontwikkeling en herstructurering van bedrijventerreinen in Waterland stagneert. Voorbeelden zijn de aanleg van Baanstee Noord en het opknappen van Galgeriet. Deze situatie kan doorbroken worden als de Waterlandse gemeenten hun economische activiteiten onderbrengen bij het ontwikkelingsbedrijf NHN, dat veel kennis, kunde en menskracht in huis heeft. Het NHN heeft in zijn korte bestaan al goede resultaten bereikt op het vlak van regionale samenwerking bij de ontwikkeling van bedrijventerreinen en nieuwe economische clusters in Noordwest-Holland. Zo zijn sterke clusters aan het groeien in de maritieme en medische sector en op het gebied van de zaadveredeling.

Met het wegvallen van het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma (RES) Zaanstreek-Waterland ontbeert de regio Waterland een samenwerkingsvorm voor economische activiteiten. Het stimuleringsprogramma van het ministerie van Economische Zaken zou ook door de eigen regio kunnen worden opgezet. Ondernemers verwijzen ideeën voor een eigen RES echter naar de prullenbak, omdat de schaal van Waterland te beperkt is. Het NHN werkt wel op de juiste schaal.

Voor meer informatie
Annemarie van Oorschot, Communicatiemanager VNO-NCW West, T. 070 349 08 14, T. 06 25 00 23 87,
E: oorschot@vno-ncwwest.nl
I: www.vno-ncwwest.nl