Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 25 november 2008

Noodoproep D66 Utrecht: Stimuleer economie Binnenstad

De Utrechtse D66-fractie heeft zojuist een dringende oproep gedaan aan het college van B en W. De omzet in de binnenstad is met 100 miljoen euro gedaald en de ondernemersvereniging vreest faillissementen als er nu niets gebeurt.

D66-raadslid Arjan Kleuver wil dat de transferia en het OV van en naar de binnenstad in de maand december gratis zijn. De gemeente moet dat ook grootschalig bekend maken, bijvoorbeeld door advertenties en via internet. Kleuver: "Het is nú tijd voor actie. Of de oorzaak van de omzetdaling nou veroorzaakt wordt door de kredietcrisis, het rookverbod in de horeca, de hoge parkeertarieven of door de slechte communicatie en coördinatie van wegwerkzaamheden, moeten we later maar uitzoeken. Nu wil ik proberen om zo veel mogelijk mensen via de transferia naar de stad te lokken om drama´s te voorkomen."

Volgens D66 dient de actie twee doelen. Enerzijds kan het de inkomstenderving beteugelen, maar het maakt ook meer mensen bekend met de voordelige en makkelijke manier om via transferia naar de binnenstad te komen. D66 wil in januari een onderzoek naar de oorzaken van de teruggelopen omzet.

Bijlage: Dringende brief van D66 aan de wethouder


Noot voor de redactie,

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht