Ingezonden persbericht


+ + + Persbericht + + +

Dankzij Medicore is Braams&Partners klaar voor 2009

Utrecht, 25 november 2008 - Door te kiezen voor het Medicore Informatie Systeem is Braams&Partners administratief volledig voorbereid op de nieuwe situatie die per januari 2009 voor deze organisatie ontstaat. De activiteiten van Braams&Partners gaan dan gedeeltelijk onder de DBC-systematiek vallen.

Braams&Partners is actief op het gebied van dyslexie en dyscalculie. Oprichter en directeur Tom Braams vertelt: 'Tot nu toe hebben we altijd met eigen software gewerkt voor de administratie, declaratie en facturatie. We konden dit relatief eenvoudig in eigen hand houden, omdat al ons werk tot de onverzekerde zorg behoorde. Begin 2009 verandert dit echter en wordt specialistische hulp voor dyslexie vergoed. Dat deel van ons werk gaat dan binnen de DBC-systematiek vallen. Om die overstap probleemloos te laten verlopen, is nu echt een professionaliseringsslag nodig. Het Medicore Informatie Systeem biedt daarvoor de oplossing. Ook het feit dat we vanuit drie locaties werken, speelt een belangrijke rol om van dit pakket gebruik te gaan maken. Het maakt het veel eenvoudiger om de planning op orde te houden.' De invoering van de DBC-systematiek is voor deze branche volkomen nieuw, memoreert sales manager Jeroen Huzen van Medicore. 'Voor Medicore is het evenwel juist bij uitstek een gebied waarin we vooroplopen', zegt hij. 'Van de kennis die wij op dit gebied in huis hebben, kan Braams&Partners dus goed gebruikmaken.'

Braams&Partners (www.tbraams.nl) geldt binnen Nederland als een van de topbehandelaars op het gebied van dyslexie en dyscalculie. Zowel kinderen en ouders als leerkrachten en andere geïnteresseerden kunnen bij deze instelling terecht voor zeer gerichte hulp op dit gebied. Het onderzoekt jaarlijks meer dan vijfhonderd kinderen, middelbare scholieren en volwassenen. Wekelijks komen meer dan driehonderd cliënten voor een individuele begeleiding naar een van de praktijkadressen. Zowel voor kinderen met lees- en spellingproblemen als voor kinderen met rekenproblemen heeft Braams&Partners unieke eigen software ontwikkeld.

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. In het Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.

Voor verdere informatie (

Ingezonden persbericht