Ingezonden persbericht


Persbericht


- ProLogis European Properties ziet continuïteit in Nederlandse leaseactiviteiten-

AMSTERDAM- 9 okktober 2008 - ProLogis European Properties (Euronext: PPEPR), de grootste eigenaar van moderne distributiecentra in Europa, maakt bekend dat het twee leasecontracten heeft afgesloten voor in totaal 12.700 vierkante meter in ProLogis Park Eemhaven, bij Rotterdam.

De eerste overeenkomst betreft een verlenging met vijf jaar, onder dezelfde voorwaarden, van het contract met Caretrex Logistiek B.V., een Nederlandse aanbieder van logistieke diensten, voor 8.500 vierkante meter tot oktober 2013.

De tweede overeenkomst is een nieuw leasecontract met een andere Nederlandse logistieke dienstverlener, TGN, dochter van de transportholding Fritom. TGN gaat 4.200 vierkante meter tot nu toe leegstaande ruimte in gebouw Eemhaven DC2 gebruiken voor een periode van vier jaar, van januari 2009 tot en met december 2013.

Directeur M. Punselie van TGN in Zwolle: 'ProLogis heeft een goede naam vanwege de uitstekende service aan zijn klanten. Dat is, in combinatie met de strategische ligging van de Eemhaven, de reden waarom wij dit eerste contract hebben afgesloten. We zijn van plan de Eemhaven te gebruiken voor opslag, afhandeling en distributie naar Europa van goederen voor Europese en andere opdrachtgevers.'

'Deze transacties bevestigen onze uitstekende operationele resultaten en versterken onze positie in de Nederlandse markt. We verheugen ons op een goede samenwerking met TGN en versterking van onze relatie met Caretrex terwijl beide klanten hun activiteiten verder uitbreiden. Deze transacties, die in lijn zijn met het huidige marktniveau, verhogen onze huurinkomsten en verbeteren de bezettingsgraad van onze Nederlandse portfolio,' aldus Simon Nelson, hoofd asset management van PEPR.

ProLogis Park Eemhaven bestaat uit vier units van in totaal 56.200 vierkante meter op een strategische locatie naast de containerterminals van ECT en Uniport en in de nabijheid van het Rail Service Center in de Rotterdamse haven. Deze locatie biedt uitstekende verbindingen met het Europese achterland via drie transportmodaliteiten. Het Park heeft een directe aansluiting op de autosnelweg A15 (Maasvlakte - Ridderkerk) en ligt op 15 autominuten van de A16 (Rotterdam - Antwerpen). Rotterdam Airport is over de weg in circa 15 minuten te bereiken en biedt nationale en internationale vliegverbindingen.

De transacties zijn namens PEPR gesloten door ProLogis (NYSE: PLD), beheerder van PEPR's portfolio. ProLogis heeft zich laten adviseren door Jones Lang LaSalle en Ooms Makelaars.

Over ProLogis European Properties (PEPR)
ProLogis European Properties (PEPR), sinds 22 september 2006 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de grootste pan-Europese eigenaar van kwalitatief hoogwaardige distributiecentra en logistieke centra. PEPR is opgericht in 1999. Het is een vastgoedinvesteringsfonds, opgezet als een Luxemburgs gesloten fonds met de structuur van een fonds commun de placement, dat extern wordt beheerd door een dochteronderneming van ProLogis, 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van industriële distributiecentra.

Op 30 september 2008 omvatte de portfolio van PEPR 364 gebouwen in directe en indirecte eigendom, met een totale oppervlakte van 8,0 miljoen vierkante meter in 12 Europese landen. De marktwaarde wordt geschat op 6,0 miljard euro. De gecombineerde portfolio heeft een bezettingsgraad van 98,5 procent. De periode tot de volgende lease-break bedraagt gemiddeld 4,8 jaar en tot de afloop van de leasecontracten gemiddeld 6,7 jaar. Van de gecombineerde portfolio bezit PEPR zelf 246 gebouwen met een totale oppervlakte van 5,2 miljoen vierkante meter in 11 Europese landen en een geschatte marktwaarde van 3,9 miljard euro.

###



Ingezonden persbericht