Ingezonden persbericht


Dialogues Incubator wint Banking & Finance ICT Innovation Award

Brussel, dinsdag 25 november 2008 - De jury van de Banking & Finance ICT Innovation Award heeft voor 2008 voor Nederland toegekend aan een initiatief van ABN Amro: Dialogues Incubator. Paul Iske, directeur van Dialogues Incubator nam deze prijs afgelopen vrijdag in ontvangst tijdens het Grand Gala van 'haute finance' vakblad Banking & Finance in het Metropole Hotel in Brussel.

Naast Dialogues Incubator waren voor Nederland nog vier bedrijven genomineerd: COLT Telecom (proximity servces), BWise (internal audit module), de combinatie Zorg & Zekerheid / InterAccess (online offerte module) en de Luxemburgs-Nederlandse combinatie GAX / SS&C Technologies (e-learing platform voor financiële dienstverlening). De jury kende de Award 2008 toe aan Dialogues Incubator, maar heeft aan de oplossing van Zorg & Zekerheid / InterAccess een 'eervolle vermelding' toegekend.

In het juryrapport werd Dialogues Incubator geroemd om het anticyclisch denken en handelen. Juist in een tijd van bezuinigen, biedt Dialogues Incubator platform voor nieuwe initiatieven en laat de nieuwste technologie daarin een centrale rol spelen.

De ICT Innovation Awards van Banking & Finance werden voor de vijfde keer uitgereikt. Eerdere winnaars van de Nederlandse Awards waren Rabobank in combinatie van LogicaCMG, Alex Beleggersbank, iDeal en vorig jaar de Combinatie SecondFloor / Algorithmics en ING Group.

Voor België/Luxemburg werd dit jaar de prijs toegekend aan de combinatie Argenta Bank / Credon / PKF / QlikTech voor een gedurfd en geslaagd project bij de relatief kleine bank Argenta uit België. Daarnaast, primeur op het Grand Gala van 2008, werd een Banking & Finance ICT Innovation Award voor Duitsland toegekend. De eerste winnaar was Volksbank Mittweide eG. Deze Award voor de Duitse markt werd medegeorganiseerd door de Duitse partner van Banking & Finance het Duitse vakblad 'Banken und Partner'. Tijdens het Grand Gala werd tevens het strategische partnership tussen International Banking Systems uit het Verenigd Koninkrijk en Banking & Finance aangekondigd.

De Grand Gala avond beleefde nog een primeur. Voor het eerst trad de absolute Europese top Big Band Gustav Brom op in Brussel, onder leiding van Vladimir Valovic in het kader van het thema van deze avond 'The Challenges faced by the Financial Services Industry in Central and Eastern Europe'. Sprekers tijdens de avond waren Guido Ravoet, Secretary General van de European Banking Federation en Prof. Dr. Sylvester C. W. Eijffinger, hoogleraar Financiële Economie aan de Universiteit van Tilburg en één van de grondleggers van het nieuwe European Banking Center te Tilburg.

Noot voor de redactie,