Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht

VVD start " Cursus Capelse Politiek"

Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst (maart 2010) start de VDD in januari 2009 met een "Cursus Capelse Poltiek". Iedereen die de VVD een warm hart toedraagt en meer wil weten over de lokale politiek is welkom.

VVD-Raadslid Josien van Cappelle: "Wij zien dat steeds meer Capellenaren politiek betrokken raken. Vaak is de aanleiding een gebeurtenis in de directe omgeving waar men het niet eens mee is, zoals de recente ontwikkelingen rondom de muziekschool of de komst van een flat. Ze komen dan in aanraking met de lokale politiek, raken geinteresseerd en willen vervolgens graag meer weten over hoe het werkt in de lokale politiek. "

Deze VVD- cursus richt zich daarom op iedereen die zich, vanuit een liberale grondhouding, wil verdiepen in wat er op politiek gebied speelt in Capelle en hoe de gemeentepolitiek functioneert. Natuurlijk is het ook zeker interessant voor mensen die overwegen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen!".

In maandelijkse bijeenkomsten wordt een antwoord gegeven op vragen als:


· Wat doet een raadslid nu eigenlijk?


· Hoe komen de liberale beginselen terug in de gemeentepolitiek?


· Wat speelt er nu en in de toekomst in Capelle?


· Wat is een motie, en een amendement?


· Is raadslid zijn iets voor mij?

Het programma bestaat uit drie onderdelen, namelijk de lokale politiek, de praktijk en vaardigheden.

Actuele onderwerpen uit de lokale politiek worden vanuit een liberaal gezichtpunt besproken, zoals hoogbouw, welzijn, sport en sociale voorzieningen. Bij deze bijeenkomsten zijn ook de huidige fractieleden en de opstellers van het lokale VVD-verkiezingsprogramma aanwezig.

Ook in de politiek is de praktijk de beste leerschool. Om te zien hoe de politiek werkt kunnen de deelnemers meelopen met fractieleden, bijvoorbeeld bij werkbezoeken maar ook tijdens de commissie- en raadsvergaderingen. Ook de fractievergaderingen worden bijgewoond. Bij de vaardigheden komt onder meer debatteren aan bod, onder begeleiding van externe docenten van de Haya van Someren Stichting.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen met Josien van Cappelle, 06-36119360 of via de vvd-website www.vvdcapelle.nl


----------