Koninklijke Begemann Groep N.V.

Persbericht

Overname Ego Lifestyle B.V. door Koninklijke Begemann Groep N.V. nu officieel

De overname van Ego Lifestyle BV door de Koninklijke Begemann Groep N.V., waaraan haar aandeelhouders op de Bijzondere vergadering van Aandeelhouders van maandag 3 november 2008 jl met grote meerderheid van stemmen hun goedkeuring verleenden, is per vandaag, 25 november 2008, een feit. Ego Lifestyle B.V. is de fashion computer onderneming uit Den Bosch. RBG zal zich in de toekomst richten op de luxe mobility markt en rond Ego Lifestyle B.V. een nieuwe groep formeren die zich richt op het ontwikkelen, vormgeven en introduceren van exclusieve producten in deze markt.

Zoals reeds eerder aangekondigd is de koopprijs voor deze overname ¤ 55.000.000, deels te voldoen in de vorm van de overdracht van 300.000 Nedfield N.V. aandelen op een eerder vastgestelde koers van ¤7,50 per aandeel. Het schuldig gebleven deel van de koopsom zal worden voldaan door de uitgifte van 500.000 nieuwe aandelen RBG aan de verkoper Bolife Beheer BV. Het resterende bedrag van ¤52.250.000 wordt omgezet in een verplicht converteerbarelening (in de vorm van een promissory note) met een looptijd van maximaal 24 maanden die zal worden afgelost door middel van de uitgifte van 56.793.478 aandelen RBG.

Zoals eerder overeengekomen wordt Ego Lifestyle B.V. (met uitzondering van de reguliere werkkapitaal financiering á ¤ 1,5 mio) schuldenvrij opgeleverd.

Aan de aandeelhouders wordt in het kader van deze transactie de mogelijkheid geboden hun aandelen in het kapitaal van RBG in te wisselen voor euro 1,- per aandeel. De aandeelhouders zullen tot 29 december 2008 de gelegenheid krijgen hun keuze kenbaar te maken waarna uitbetaling uiterlijk 28 februari 2009 zal plaatsvinden. Nadere bijzonderheden over deze inwisseling door aandeelhouders, die op dit aanbod wensen in te gaan, zullen tijdig nader bekend worden gemaakt in een advertentie en op de website van RBG. De grootaandeelhouder Sagresa heeft te kennen gegeven niet van deze mogelijkheid tot inwisseling gebruik te zullen maken.


Noot voor de redactie/

Koninklijke Begemann Groep N.V.