Ingezonden persbericht


Milieu en Idealen centraal in nieuwe tv programma's van lokaalmondiaal

Arnhem 25 november 2008

Vanaf 24 november zijn de nieuwe tv programma's 'Jouw Milieu op de Buis' en 'Jouw Ideaal op de Buis' van lokaalmondiaal te zien op verschillende regionale omroepen en het landelijke digitale kanaal GoedTV. De 8 afleveringen zitten vol praktische tips en verhalen uit Nederland en de rest van de wereld.

'Jouw Milieu op de Buis' laat zien wat jij en ik kunnen doen voor een duurzame wereld. Presentatrice Georgina Kwakye doet verslag van een milieuprobleem waar niet alleen Nederland maar ook ontwikkelingslanden mee te maken hebben. Zoals overbevissing in de Noordzee en dynamietvissen voor de kust van Tanzania. 'Jouw Milieu op de Buis' gaat vervolgens op zoek naar oplossingen, inspirerende initiatieven en concrete tips. Zoals de viswijzer van het Wereld Natuur Fonds, de duurzame viswinkel met keurmerk en de acties van de Stoere Vrouwen. Bas Westerweel geeft de Tip van de Week over wat jij kunt doen voor een beter milieu.

'Jouw Ideaal op de Buis' gaat over bijzondere mensen in bijzondere landen. Idealisten die zich inzetten voor een betere wereld. We ontmoeten een wereldverbeteraar aan de andere kant van de wereld die werkt aan een betere toekomst voor zijn land. In 'Jouw Ideaal op de Buis' ontmoeten we bijvoorbeeld de Tanzaniaanse Estomih Sawe die zich inzet voor efficiënte ovens om het houtgebruik van huishoudens terug te dringen; zien we hoe de Filipijnse zeebiologe Abigail Papong strijdt tegen overbevissing; en hoe de bloggende Bektour Iskender werkt aan persvrijheid in Kirgizië. Mirjam Vossen geeft eerst hulp bij ontwikkelingswerk: praktische tips voor de Nederlandse idealistische doe-het-zelver.

Vanaf 24 november zijn 'Jouw Milieu op de Buis' en 'Jouw Ideaal op de Buis' te zien op verschillende regionale omroepen en het landelijke digitale kanaal GoedTV. Kijk op www.lokaalmondiaal.net voor een overzicht van de kanalen, uitzenddata en uitzendtijden.

lokaalmondiaal maakt tv- en videoproducties en organiseert journalistieke debatten en onderwijsprogramma's om de betrokkenheid bij internationale samenwerking te vergroten. Meer informatie over lokaalmondiaal is te vinden op www.lokaalmondiaal.net.

'Jouw Milieu op de Buis' is voortgekomen uit het gelijknamige project wat mede mogelijk gemaakt wordt door het Ministerie van VROM (Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu).

'Jouw Ideaal op de Buis' wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Hivos.



Ingezonden persbericht