Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

IJsselmeerziekenhuizen niet in zee met St Jansdal (25-11-2008)

Op dinsdagmorgen 25 november 2008, heeft voor de laatste keer overleg plaatsgevonden tussen een vertegenwoordiging van Ziekenhuis St Jansdal en de IJsselmeerziekenhuizen. Door de IJsselmeerziekenhuizen is geconstateerd dat binnen hun organisatie samenwerking met St Jansdal op dit moment niet de voorkeur heeft. Ook zien de IJsselmeerziekenhuizen geen mogelijkheden voor een warme doorstart en op grond daarvan vraagt de IJsselmeerziekenhuizen per 26 november een surseance van betaling aan.

Ziekenhuis St Jansdal betreurt deze gang van zaken zeer. De afgelopen jaren heeft het ziekenhuis herhaaldelijk geprobeerd om tot goede samenwerkingsafspraken te komen met de IJsselmeerziekenhuizen en heeft in de afgelopen maanden geprobeerd een solide overnamekandidaat te zijn voor dit ziekenhuis, dat zwaar in de problemen gekomen is.

Voor de IJsselmeerziekenhuizen is thans een overname door een naburig ziekenhuis niet de beste optie gebleken. Hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen is in deze fase niet duidelijk. Ziekenhuis St Jansdal verwacht dat de patiƫntenstroom vanuit Flevoland naar haar ziekenhuis als gevolg van de surseance zeker zal toenemen. Wij zullen ons inspannen om deze zorg op goede wijze te leveren.
---