Gemeente Hilversum

Eerste Beursvloer groot succes

publicatiedatum: dinsdag 25 november 2008

De eerste Beursvloer Hilversum op donderdag 20 november was een doorslaand succes. In studio 19 op het Media Park werd druk gehandeld door zo'n 120 deelnemers van bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Hilversum, met als resultaat maar liefst negentig matches, die een maatschappelijke waarde van bijna EUR 140.000,- vertegenwoordigen.

Geld taboe
De beurzen bleven tijdens deze Beurs gesloten. Wél werden kennis & kunde, middelen & materialen en helpende handen weggegeven. De Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeften worden verhandeld. Een bedrijf dat zijn betrokkenheid met de samenleving concreet wil vormgeven kan een match maken met een maatschappelijke organisatie.

Met een slag op de gong opende wethouder Jan Rensen de Beursvloer. Hij gaf zelf het goede voorbeeld door de eerste match van de dag te maken. De gemeente Hilversum gaat voor de ouderen van de ANBO een rondleiding en ontvangst in de Burgerzaal verzorgen. Tijdens de levendige handel zijn prachtige ontmoetingen en vele mooie matches ontstaan tussen partijen die elkaar buiten deze Beursvloer om nooit ontmoet zouden hebben. Zo gaan medewerkers van de Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen een dagje op stap met kinderen uit het logeerhuis van Sherpa en heeft Theater Achterom een match gemaakt met zowel ABN AMRO als de Brakel Interieurgroep om de foyer van het theater op te knappen. Als tegenprestatie verzorgt het theater een voorstelling met champagneontvangst voor hen.

Deze eerste Beursvloer voor Hilversum overtrof alle verwachtingen en zal zeer waarschijnlijk volgend jaar een vervolg krijgen.