MBI SearchRegister bevestigt de gouden kans op een succesvolle bedrijfsovername


RIJSWIJK, 20081125 -- Op 1 december gaat Dutch Dream officieel van start met het MBI SearchRegister. Dit register dient als instrument om te bepalen of een MBI (Management Buy In) kandidaat geschikt is voor het ondernemerschap. De ervaren manager met serieuze plannen om een bedrijf over te nemen kan een aanvraag doen tot inschrijving in dit MBI SearchRegister.

Tijdens een uitgebreid kennismakingsgesprek wordt getoetst of de manager voldoet aan de (persoons-)kenmerken van een succesvolle overnemer. Is dit het geval, dan opent hij of zij de deur naar zijn of haar gouden kans op een succesvolle overname. De aanvraag tot inschrijven in het MBI SearchRegister is een toets, die heel stimulerend werkt. De zogenaamde Management Buy In (MBI) Potential wordt bevestigd in zijn carrièreplan en daarmee in zijn overtuiging dat zijn ondernemersdroom voor hem de juiste weg is.

Dutch Dream, het adviesbureau dat al 300 MBI Potentials succesvol begeleidde bij hun stap naar het ondernemerschap, is daar heel duidelijk over. Een bedrijfsovername is een enorme uitdaging. Je moet beschikken over de juiste persoonlijke eigenschappen en (management)ervaring. Je moet kunnen vertrouwen op je eigen capaciteiten en de stap naar het ondernemerschap durven zetten. Alle twijfels over bijvoorbeeld ondernemersrisico's en financieringsmogelijkheden moet je achter je laten. Alleen met een overtuigde en ondernemende houding kan je aan de slag om het passende bedrijf te vinden en binnen te halen.

Gerard Geenen, directeur van Dutch Dream, zegt daarover; "Een MBI overname biedt geweldige kansen voor ervaren ondernemende managers die zelfstandig ondernemer willen zijn. Maar om dat doel te bereiken is een echte topsportinstelling nodig. Alles moet kloppen. Lang niet alle ervaren managers realiseren zich dat. Een bedrijfsovername kan je alleen realiseren als je heel zeker bent van je ondernemersbesluit, als je bereid bent om actief en volledig gefocust aan de slag te gaan en als je bereid bent om te investeren in professionele begeleiding en advisering. Alleen zo kan je de droom waar maken".

Een aanvraag tot inschrijving in het MBI SearchRegister kan via de website van Dutch Dream gedaan worden door elke manager die zich herkent in het MBI Profiel, dat eveneens op de website te vinden is. Het MBI SearchRegister is niet openbaar en privacy is gewaarborgd. Aan de registratie zijn geen kosten verbonden.