Fusie tussen Nexct en Real Time Solutions


Eén aanspreekpunt voor totale spectrum aan zakelijke communicatie

AMSTELVEEN, 20081125 -- Vanaf vandaag is de fusie tussen Nexct, leverancier en architect van communicatieomgevingen, en ICT dienstverlener Real Time Solutions een feit. Beide bedrijven werkten als partner al enige tijd intensief samen. Door die samenwerking naar een nieuw niveau te tillen, kunnen zij klanten een nog breder spectrum aan diensten en oplossingen bieden.

Het gecombineerde portfolio bestrijkt alle aspecten van zakelijke communicatie; van datanetwerken tot bedrijfsprocessen, van advies tot implementatie, van hardware tot software en van standaard tooling tot maatwerk integratie. De fusie leidt zo tot een sterke marktpositie als multidisciplinaire speler die bedrijven op alle fronten ondersteunt in effectieve en doelgerichte communicatieoplossingen.

Fundament

Enrico Karsten, directeur bij Nexct, is verheugd over deze nieuwe stap. Hij voorziet een verrijking van de propositie. "De toegevoegde waarde van Nexct ligt vooral in het doorgronden van communicatievraagstukken. Wij denken niet meteen in oplossingen en nog minder in bits en kabels. Eerst stellen we kritische vragen over het doel en het gebruik van communicatiestromen. Pas daarna gaan wij over tot de inzet van de juiste tools. Nu wij die expertise kunnen koppelen aan de kennis en ervaring van Real Time Solutions, hebben we alles in huis om voor klanten een effectieve communicatieomgeving te creëren. Real Time Solutions legt een stevig infrastructureel fundament onder onze dienstverlening. Zowel hun infrastructuur specialisten als hun ontwikkelaars zijn thuis op verschillende technologieplatforms, waardoor we een oplossing volledig op maat kunnen laten aansluiten op de verwachtingen van de klant."

Groei

Zowel Nexct als Real Time Solutions heeft in de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt. Beide bedrijven willen die ontwikkeling doorzetten of zelfs versnellen. Barry Dooper, directeur bij Real Time Solutions, denkt gezamenlijk een grotere voorsprong te kunnen nemen in een markt die als uitermate competitief te boek staat: "In alle automatiseringstrajecten komen mensen, middelen en processen samen. Systemen voeden en verrijken elkaar wanneer zij op de juiste manier worden samengebracht. Met een scherp oog, een analytische instelling en een transparante werkwijze schep je de voorwaarden voor zo'n optimale ICT infrastructuur. Dat zijn eigenschappen die Nexct en Real Time Solutions met elkaar gemeen hebben. De competenties die wij daaruit hebben ontwikkeld, zijn echter aanvullend. Daardoor kunnen wij een gevoelige tijdswinst boeken in de ambities die wij willen verwezenlijken."

Over Nexct

Nexct adviseert, implementeert en beheert communicatieomgevingen. Het bedrijf legt daarbij een sterke focus op bedrijfsprocessen en informatiestromen aan de dag. Meer dan 50 specialisten van Nexct reiken organisaties de kennis en de middelen aan om effectief te kunnen communiceren. Zij maken optimaal gebruik van standaard technologieën om juist maatwerk in dienstverlening te kunnen bieden. Passend bij de klant en bij de wijze waarop hij zaken wil doen.

Over Real Time Solutions

Real Time Solutions is een specialistisch ICT-bedrijf. De activiteiten van Real Time zijn gericht op bedrijfsautomatisering. Het bedrijf bouwt zijn oplossingen uitsluitend op basis van gerenommeerde merkproducten die als bouwstenen fungeren voor de uiteindelijke, geïntegreerde oplossing. Het accent in Real Time's dienstverlening ligt op infrastructuur, beheer, ontwikkeling, inrichting en integratie van bedrijfssystemen.