Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) kiest oplossing CCI IT GROEP


LIJNDEN, 20081125 -- CCI IT GROEP, leverancier van specifieke verenigingssoftware, gaat met zijn softwareoplossingen het relatie- en documentbeheer van ABU, (Algemene Bond Uitzendondernemingen) ondersteunen. De CRM en DMS software van CCI IT GROEP maakt deel uit van een totaaloplossing specifiek voor brancheorganisaties en verenigingen, waarmee men ook de website en het ledennet op kan zetten. Voor de ABU vormt het systeem de basis om informatie intern vindbaar en overzichtelijk te maken en te delen.

ABU-directeur Aart van der Gaag: "Wij willen als organisatie onze leden optimaal voorzien van diensten en kennis. Om dat te kunnen doen is een efficiënte interne organisatie van groot belang. Die efficiency kunnen wij met name halen uit een modern integraal IT-systeem. Voor onze brancheorganisatie hadden we een aantal specifieke wensen waar het systeem aan moet voldoen. De keuze viel op CCI IT GROEP omdat hun pakket aan onze wensen voldoet. Zo is de inzet van de combinatie van CRM en DMS sterk aanwezig in hun software. Enerzijds moeten documenten aan interne en externe werkgroepen gekoppeld kunnen worden. Anderzijds is de on-line beschikbaarheid van relatiegegevens onmisbaar voor ons. Ook ons kenniscentrum kunnen wij op deze manier handen en voeten geven."

Een andere specifieke wens van de ABU betreft het feit dat ook gegevens van andere verenigingen in het systeem moeten worden opgenomen. Deze gegevens mogen niet in separate administraties opgenomen worden, maar dienen binnen een totaal systeem beschikbaar te zijn.

Naast het feit dat bepaalde informatie uit het CRM- en DMS-systeem ontsloten moet worden op het ledennet, wordt er binnen ABU veel gebruik gemaakt van MS Outlook. Daarom moeten het systeem ook hieraan gekoppeld worden, zodat er vanuit MS Outlook rechtstreeks informatie (bijvoorbeeld e-mailadressen en documenten) vanuit het CRM- en DMS-systeem gebruikt kan worden, maar daarnaast ook e-mails in het DMS-systeem geregistreerd kan worden.
Over ABU
De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) is dé belangenbehartiger van de uitzendondernemingen in Nederland. Met ruim 380 leden en 2.500 vestigingen vertegenwoordigt de brancheorganisatie meer dan 60 procent van de markt en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche. Samen realiseren de ABU-leden per jaar meer dan 286 miljoen uitzenduren, waarmee zij niet alleen honderdduizenden uitzendkrachten aan werk en werkervaring helpen, maar ook duizenden ondernemingen helpen aan flexibele arbeidskrachten.

De 380 ABU-leden staan voor kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid. Zij worden periodiek gescreend door een Certificerende Instelling (CI) waardoor constante kwaliteit gewaarborgd is.

De ABU ziet het als zijn taak zijn stem te laten horen. Bij de overheid, werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties, politici en regionale overheden. Zo is de organisatie nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de wet Flexibiliteit en zekerheid, heeft de ABU zijn stem laten gelden bij de invoering van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) en nam de vereniging het initiatief tot het ontwikkelen van een volwassen CAO voor Uitzendkrachten.

De uitzendbranche vervult per jaar 1,3 miljoen tijdelijke banen en per jaar kunnen 730.000 mensen aan de slag door een uitzendbureau.

Over CCI IT GROEP
Speciaal voor verenigingen, leden-, branche- en beroepsorganisaties is CCI IT GROEP strategisch adviseur en leverancier van CMS en CRM-oplossingen. De verenigingen kunnen bij CCI IT GROEP terecht voor:
* Strategisch advies en begeleiding bij het bedenken van sites en ledennetten
* Realisatie van website en ledennet
* Software voor CMS, CRM en DMS

Klanten binnen deze markt zijn onder meer:
* Nefarma, Werkgeversvereniging Innovatieve Geneesmiddelen Nederland
* SBA, Stichting Bedrijfsfonds Apotheken
* Stichting A + O, Arbeidsmarkt en Opleiding
* Stichting Energiecentrum Nederland
* KVNR, Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders


Bij CCI IT GROEP zijn 30 mensen werkzaam. Zij opereren vanuit de vestigingen in Houten en Breda.




Voor meer informatie en/of foto's:
CCI IT GROEP
Petra van den Broek
Telefoon: 076 578 09 50
E-mail: petra@cci-itgroep.nl
www.cci-itgroep.nl