Cap Gemini Nederland



PERSONALIABERICHT

Utrecht, 25 november 2008

Ton de Jong leidt internationale ambities van Capgemini Consulting Nederland

Vanaf 1 januari 2009 zal Capgemini Consulting opereren als een internationaal en zelfstandig opererende Strategic Business Unit (SBU) binnen de Capgemini Group met een eigen identiteit. In dat licht is vanaf vandaag Ton de Jong benoemd tot General Manager voor zijn Nederlandse consultingpraktijk. De benoeming van De Jong past in de internationale rebranding die het bedrijf deze maanden uitrolt.

"Capgemini Consulting is een van de grootste spelers in Business Transformation die de Nederlandse markt kent, en ons internationale marktaandeel is al jaren sterk stijgend", aldus De Jong. "Klanten kiezen voor ons vanwege onze eigen methodiek, unieke wijze van samenwerking, de Collaborative Business ExperienceTM, en onze ervaren adviseurs. We kapitaliseren vol op deze kwaliteiten en dat wordt in de Capgemini Consulting brand tot uitdrukking gebracht."

Ton de Jong (42 jaar) startte zijn carrière in 1991 bij Ernst en Young Consulting. In 2000, bij de fusie van Ernst en Young's consultingtak met Capgemini, was hij partner bij deze adviesorganisatie. Bij Capgemini leidde hij in de afgelopen jaren de adviespraktijk in de publieke sector en in financieel-economische dienstverlening. Zijn vorige rol was deputy General Manager van Consulting. De Jong is gespecialiseerd in organisatieontwikkeling, besturing en prestatieverbetering. Hij volgt hiermee Mario van Vliet op.

EINDE PERSONALIABERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van





PERSONALIABERICHT

consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business ExperienceTM - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 88.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Over Capgemini Consulting
Capgemini Consulting is de divisie Strategy and Management Consulting van de Capgemini Groep. Er werken wereldwijd 5.000 mensen. Met zijn diepgravende sectorspecifieke kennis en business expertise adviseert Capgemini Consulting organisaties inzake verandertrajecten: van strategie tot uitvoering. Capgemini Consulting levert succesvolle uitkomsten door zij aan zij met zijn klanten te werken, gezamenlijk komend tot de beste oplossing voor kritieke business uitdagingen. Meer informatie: http://www.capgemini.com/services/consulting.