Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Najaarsbijeenkomst web surveys

26 november 2008

(methodologische ontwikkelingen, problemen en toepassingen)

De sociaal-wetenschappelijke sectie van de Vereniging voor Statistiek organiseert op woensdag 26 november 2008 een najaarsbijeenkomst over web surveys. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw Boerderij Bosch op het terrein van de Universiteit Twente.

Sinds internet zijn intrede heeft gedaan, is er een nieuwe fase in gegaan op het gebied van survey-methodologie. Surveys worden steeds via internet afgenomen. De dataverzamelingstechnieken die gebruik maken van het internet, de zogenoemde web-based surveys, zijn in een korte periode zo populair geworden dat ze de traditionele methoden van dataverzameling lijken te vervangen.

Deze bijeenkomst is bedoeld om een stand van zaken te geven over web-surveys en om op informele wijze te discussiëren over potentiële (methodologische) problemen. Tevens worden er relevante toepassingen van web surveys gepresenteerd.

Verschillende Nederlandse specialisten op het gebied van survey onderzoek verbonden aan een Universiteit en/of uit het bedrijfsleven zijn vertegenwoordigd.

Meer informatie is binnenkort beschikbaar op
http://www.vvs-or.nl/sws/sws.htm