Holland Symfonia brengt kamermuziekconcert 'Kleuren'

29/10/2008 10:56

Holland Symfonia

Het eerste concert uit Holland Symfonia's kamermuziekserie 2008/2009, dat vanaf 26 november in Hoorn, Alkmaar en Haarlem gaat, heeft als thema 'kleuren'. Paukenist Jim Gordon tekent voor de samenstelling van dit kamermuziekconcert. Het programma is een muzikale melange van uiteenlopende klanken van zes componisten die vrijwel allemaal op zeer jonge leeftijd werden ontdekt. Een avontuurlijke balletsuite van Martinu, een operafragment van Adès, Schnittkes eigen muzikale versie van de 'heilige nacht', de vergeten juweeltjes van Lili en Nadia Boulanger, en een geliefd septet van Saint-Saëns vormen samen een kleurrijk palet. Een uur voor aanvang van het concert in Hoorn verzorgt musicoloog Kees Wisse een gratis toegankelijke inleiding.

Programmaoverzicht beknopt:

Musici: Kotaro Ishikawa, Arnieke Ehrlich, Arwen van der Burg, Artur Trajko, Rob Zeelenberg, Hans Petra, Janet Morgan, Adriaan Kramer en Loes Geusebroek.

Werken: La revue de cuisine van Bohuslav Martinu; Court studies from 'The Tempest' van Thomas Adès; Stille Nacht van Alfred Schnittke; Deux morceaux (Nocturne et Cortège) van Lili Boulanger; Trois pièces pour violoncelle et piano van Nadia Boulanger; Septet in Es van Camille Saint-Saëns.

Voor de biografie van Holland Symfonia: www.hollandsymfonia.com.

// EINDE PERSBERICHT //