Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 10 november 2008

Provincie Noord-Holland steunt onderzoek kwaliteitsverbetering Beverkoog

De provincie Noord-Holland stelt 25.000 euro subsidie beschikbaar voor onderzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van bedrijventerrein Beverkoog te verbeteren. Het onderzoek is een initiatief van bedrijvenvereniging Beverkoog, Stichting Ondernemend Alkmaar, Gemeente Alkmaar, Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

"Voor de economie van Alkmaar en omgeving is het van groot belang dat er voldoende passende vestigingslocaties zijn voor bedrijven", aldus wethouder Rian van Dam van Economische Zaken. "Wij zijn dan ook blij dat de provincie het onderzoek naar kwaliteitsverbetering van bedrijventerrein Beverkoog wil ondersteunen. De provincie vindt het voorstel zelfs zo belangrijk, dat het op de prioriteitenlijst voor subsidietoekenning op de eerste plaats is gezet."

Het onderzoek, dat medio 2009 klaar moet zijn, is nodig om inzicht te verkrijgen in de juiste aanpak en richting van de kwaliteitsimpuls voor Beverkoog. Het zal ook gegevens aandragen voor de herziening van het bestemmingsplan Beverkoog in 2010. Eén van de opdrachten is hoe het bestemmingsplan meer flexibel kan worden gemaakt, zodat bedrijven zich gemakkelijker op Beverkoog kunnen vestigen of er kunnen uitbreiden. Dat voorkomt onnodig beslag op ruimte van nieuwe bedrijventerreinen.

Marktpositie Beverkoog 2025

Het onderzoek bestaat onder meer uit gesprekken met ondernemers op het terrein en met hun vereniging, gemeente en private partijen. Aan de orde komen onder meer verbetering van het vestigingsklimaat, intensief grondgebruik, openbare ruimte, verbetering van infrastructuur, vastgoedmanagement, service en samenwerking. Ook het tekort aan parkeerfaciliteiten is een item. De gesprekken moeten onder andere leiden tot een nieuwe strategie voor verbetering van de marktpositie van Beverkoog tot het jaar 2025. Ook zal duidelijk worden welke kansen er zijn voor een duurzame inrichting van het terrein.

Op 26 november wordt het onderwerp besproken tijdens de ledenvergadering van de bedrijvenvereniging Beverkoog, die om 14.00 uur plaatsvindt bij de WNK-bedrijven op bedrijventerrein Beverkoog.