Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Freehouse op de Afrikaandermarkt

De bouw van 1200 nieuwe woningen in Katendrecht en de plannen voor Parkstad trekken een hoop nieuwe bewoners naar de deelgemeente Feijenoord. De komst van al deze nieuwe bewoners vormt een uitgesproken kans voor ondernemers op de Afrikaandermarkt. Een markt, in grootte de tweede van Rotterdam, die kan uitgroeien tot een plek met unieke en vernieuwde producten waar mensen van heinde en verre op af komen.

Kunstenaars, marktkooplui, lokale ondernemers en bewoners werken samen aan het aantrekkelijker maken van de Afrikaandermarkt, bijvoorbeeld door het uitbreiden van het aanbod of door producten anders te presenteren. Op woensdag 26 november presenteren Kosmopolis Rotterdam en Stichting Freehouse een aantal van deze nieuwe ideeën voor de markt, op de markt.

Datum: woensdag 26 november
Locatie: Afrikaandermarkt Rotterdam
Tijd: 10.00-16.00 uur

Suit it Yourself
Ontwerpster Cindy van den Bremen toont nieuwe producten in haar Suit It Yourself-kraam. Te koop zijn kleurrijke vesten, blouses en tassen, gemaakt door actieve naai- en handwerkgroepen uit de wijk. In de kraam liggen ook pakketten met doe-het-zelf patronen, stoffen en fournituren.

Lucki Mi Fortune Cooking
Ook staat de snackkar Lucki Mi Fortune Cooking op de markt. Zij verkopen hapjes die ontwikkeld zijn door food designer Debra Solomon. Alle ingrediënten komen uit de Afrikaanderwijk. Vrouwen van de multiculturele kookstudio van Yvonne Groenhart en Souad el Aidi verzorgen alle voorbereidende werkzaamheden en de verkoop zelf. Zo is Lucky Mi een rijdend en eetbaar visitekaartje van de Afrikaanderbuurt.

Meer informatie over Freehouse projecten is te vinden op: www.freehouse.nl

Cindy van den Bremen voor Suit It Yourself en Lucki Mi Fortune Cooking van Debra Solomon zijn projecten van Stichting Freehouse en Kosmopolis Rotterdam.

Suit it yourself

Bron: Roger Teeuwen