Droge voeten door graven singel

18/11/2008 14:53

Stichting Vestia Groep

Vestia Rotterdam Zuid start op woensdag 26 november om 15.00 uur met het kappen van de eerste bomen voor de aanleg van het park, de singel en de buurttuinen in Hordijkerveld. In aanwezigheid van de bewoners van Hordijkerveld wordt de naam van het project op spectaculaire wijze onthuld door de Bewonersvereniging Hordijkerveld. De feestelijkheden vinden plaats langs de Kerstendijk in Hordijkerveld.

Het park wordt compleet nieuw aangelegd. Met een mooie singel, een fraai wandelpad met bruggetjes over het water, een prachtig terras aan de Kerstendijkzijde, drie buurttuinen met een spetterend kleurige beplanting, bijzondere speeltoestellen en een vissteiger. En natuurlijk worden er veel nieuwe bomen aangeplant en een verscheidenheid aan bloeiende planten, zoals rododendrons. Het park zorgt voor een prettig leefgebied voor mens en dier. De bomen die gekapt worden vormen de start van langdurige werkzaamheden aan het park. De verwachting is dat het hele project eind 2012 is afgerond.

Masterplan Hordijkerveld

Het waterbergend vermogen van Hordijkerveld is nu niet toereikend. Door de hoge grondwaterstand staan regelmatig grote delen van het centrale park onder water. De nieuwe singel moet dit probleem verhelpen.

De waterkwaliteit wordt verbeterd door diverse ingrepen zoals een nieuw filtersysteem.

De opwaardering van groen- en waterstructuur moeten de herkenbaarheid, veiligheid en variatie in de wijk vergroten. De werkzaamheden vloeien voort uit het Masterplan Hordijkerveld van deelgemeente IJsselmonde en Vestia Rotterdam Zuid, dat is opgesteld in 2004.

Bomenridders zijn enthousiast

Vestia realiseert zich dat het kappen van bomen kan rekenen op maatschappelijk weerstand. Daarom zijn de Bomenridders die proberen zoveel mogelijk bomen en ander groen te behouden, vanaf het begin betrokken bij dit plan. Omdat er voldoende nieuwe bomen en meer gevarieerde beplanting terug komen in Hordijkerveld zijn de Bomenridders enthousiast over de plannen van Vestia.





http://www.vestia.nl