Gemeente Dalfsen

Buitengebied Dalfsen in ontwikkeling

20-11-2008

Op 26 november 2008 organiseert het gemeentebestuur van Dalfsen een inloopmiddag/avond over de ontwikkelingen in het buitengebied van Dalfsen.

Een grote aantal ontwikkelingen in het buitengebied van Dalfsen drukt een stempel op het landschap. Een belangrijk hulpmiddel voor het garanderen en verbeteren van de kwaliteit van het landschap is een landschapsontwikkelingsplan (LOP). In het LOP wordt een visie op het veranderende landschap in het buitengebied van Dalfsen uitgewerkt in wensen en concrete en uitvoerbare projecten.
De bijeenkomst wordt van 17.00 uur tot 20.00 uur gehouden in het gemeentehuis.

Het gemeentebestuur ziet het buitengebied van Dalfsen als een visitekaartje. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de gemeente Dalfsen zich wil profileren met een mooi en verzorgd landschap. Eigen bewoners moeten zich thuis voelen en trots zijn op hun landschap. Daarom is de gemeente eind april gestart met het opstellen van een landschapsontwikkelingsplan (LOP).

Stand van zaken
Inmiddels hebben twee klankbordbijeenkomsten, een bijeenkomst met de Raad en een projectgroepoverleg, plaats gevonden. Op dit ogenblik is de uitgangspuntennotitie gereed en zijn twee scenario's opgesteld die gepresenteerd worden aan de bevolking.
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat het LOP een breed gedragen plan wordt en nodigt iedereen daarom uit mee te denken over het LOP.

Woensdag 26 november
Tijdens de inloopmiddag/avond op woensdag 26 november 2008 van 17.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis in Dalfsen worden de twee scenario's gepresenteerd. Tijdens de inloopmiddag en -avond worden reactieformulieren uitgereikt waarop iedereen zijn of haar mening over de uitgangspuntennotitie LOP en de beide scenario's kenbaar kan maken.

Kenbaar maken van schriftelijke reacties tot en 17 december 2008 De uitgangspuntennotitie en de twee scenario's liggen na 26 november drie weken ter inzage in het gemeentehuis. De informatie is ook terug te vinden op de gemeentelijke website: www.dalfsen.nl/landschap. Een schriftelijke reactie op het LOP kan tot en met 17 december kenbaar gemaakt worden aan de gemeentelijke projectleider van het LOP, mevrouw W. Busscher, telefoon (0529) 48 82 48 w.busscher@dalfsen.nl

Terug naar boven