Centraal Pieten Buro gevestigd in Veghel

21/11/2008 11:49

Raadhuis Veghel

VEGHEL - Voorleespieten, plak- en kleurpieten, fitnesspieten en kleine pio's (pieten in opleiding). In het Raadhuis op de Markt in Veghel wemelt het van de zwarte pieten. Daar is namelijk het Centraal Pieten Buro (CPB) gevestigd. Kinderen kunnen er een kijkje achter de schermen nemen en zien hoe de pieten in de weer zijn met de voorbereidingen voor het grote Sinterklaasfeest.

Stapels cadeautjes, kilo's pepernoten, een pietenschool en een hotline met Sinterklaas. In het Raadhuis is een echt Pietenwerkcentrum gerealiseerd. Kinderen kunnen zich aanmelden voor een rondleiding door het Centraal Pieten Buro. Via onder andere cadeaupieten, waspieten en plakpieten komen ze in het kloppend hart van het CPB: de oude raadszaal. Daar staat de hoofdpiet aan het roer. Kinderen kunnen er verlanglijstjes inleveren en zien wat er allemaal moet gebeuren voordat ieder cadeau bij het juiste kind terechtkomt. En dan belt Sinterklaas ook nog regelmatig om te horen of alles wel goed gaat.

"We willen laten zien dat Sinterklaas zonder zijn Pieten nergens is", vertelt organisator Dré den Ouden. "Afgelopen woensdag zijn al zo'n tweehonderd kinderen komen kijken en dat was geweldig! We verwachten de komende weken nog veel meer bezoek."

Het CPB is open op woensdagen 26 november en 3 december van 14.00 tot 18.00 uur en zaterdagen 22 en 29 november van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor een rondleiding kan bij UITpunt Veghel via 0413-353540.





http://www.bibliotheekveghel.nl