Politie Zaanstreek-waterland

Gewapende overval Action in Ter Plaatse

Purmerend, 25-11-2008

Gewapende overval Action in Ter Plaatse

Purmerend, november 2008

De politie roept de hulp in van het publiek bij het oplossen van de overval op de Action via het opsporingsprogramma Ter Plaatse. Drie mannen kwamen vrijdag 14 november rond 21.00 uur de winkel aan de Weerwal binnen. Op dat moment waren er twee klanten en zes personeelsleden aanwezig. De mannen eisten geld en dwongen onder bedreiging van vuurwapens de aanwezigen op de grond te liggen. Er is een paar tientjes buitgemaakt. Hierna zijn de drie overvallers op een rode motorfiets weggereden. De bedrijfsleidster heeft daarna 112 gebeld. Een caissière is bij de overval lichtgewond geraakt doordat een van de overvallers haar sloeg. Zij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld.

Action looft een beloning uit van10.000,- uit voor de tip of informatie die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de daders van deze overval.Het programma Ter Plaatse van RtvNH besteedt aandacht aan deze zaak op woensdag 26 november vanaf 17.35 uur en daarna wordt het programma ieder uur herhaald. In de uitzending stelt de politie een aantal specifieke vragen aan het publiek.

Zoals:

- Wie heeft er vrijdagavond 14 november rond 21.00 uur iets verdachts gezien op de Weerwal?

- Wie heeft de daders zien wegrijden op de motorfiets of heeft de overvallers zien overstappen in of op een ander vervoermiddel?

- Wie herkent de overvallers?

- Wie heeft er een achtergelaten rode motorfiets gevonden?

Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken worden verzocht te bellen met 0900-8844.