Charlie Aptroot (VVD) vindt combinatie van verszaken ijzersterk

26/11/2008 09:34

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

Dat zei het Tweede Kamerlid tijdens het op 24 november gehouden KNS-congres 'Kansen of bedreigingen in huidige economie en bij verssamenwerking.' Door ruimere openingstijden ziet Aptroot kansen voor de slager. Hij concludeert dat een deel van het koperspubliek kiest voor kwaliteit en/of gemak en hier best voor wil betalen. Verder neemt de vraag naar gezond en duurzaam voedsel toe. Volop kansen zijn er ook in de toenemende behoefte om thuis luxe te eten en in het op maat leveren van producten en diensten.

Het onlangs aan de minister van Economische Zaken gepresenteerde Masterplan van de Stichting Innovatie Versdetailhandel Nederland (InVersNed) is door Aptroot met enthousiasme ontvangen. Door het bundelen van krachten en het combineren van verszaken kan de consument ook bij de versspecialist one-stop-shoppen. Aptroot ondersteunt de aandachtsgebieden van InVersNed, zoals de begeleiding van startende ondernemers, de virtuele Versacademie voor scholing, een locatiescan als hulp bij het zoeken van vestigingsplaatsen en permanente bron van informatie over marktontwikkelingen en het ontwikkelen van nieuwe innovatieve winkelconcepten. Door deze aanpak wordt geprobeerd om de trend te doen keren zodat consumenten weer terugkomen bij de versspecialist.

Aptroot vindt het Masterplan een zeer goed doordacht en kansrijk initiatief en zal zich inspannen het gefinancierd te krijgen. Dit past volgens hem helemaal in de VVD-gedachte: ondernemers die zelf het initiatief nemen en een overheid die eenmalig ondersteunt. Nadrukkelijk stelde Aptroot: U maakt toekomst! Hiermee kunnen ondernemers geholpen worden die echt iets nieuws willen.

Aptroot is van mening dat de overheid de huidige economische crisis kan dempen door de eigen uitgaven te verlagen en verlaagde lasten voor burgers en ondernemers te realiseren. Hij denkt hierbij aan het intrekken van de verpakkingsbelasting, de vliegtax en de extra dieselaccijns. Verder pleit hij voor het zorgen voor een versoepeling van het ontslagrecht, afschaffing van het successierecht en het naar voren halen van reeds door de overheid geplande investeringen. Hij benadrukte dat het belangrijk is om als slager je kansen te zien en wellicht meer omzet te genereren door aanpassing aan de vraag. Het teruglopende aantal versdetaillisten en het vinden van een goede locatie zijn problemen die blijven bestaan. Met de woorden 'U maakt de toekomst' stak hij de aanwezige slagers een hart onder de riem.

Tijdens deze ledenvergadering heeft de KNS ook haar nieuwe huisstijl geĂŻntroduceerd. Transparanter, mooier, frisser, completer, beter, helderder, makkelijker, informatiever en actueler zijn de eigenschappen waarmee de nieuwe huisstijl herkenbaar is op de website van de KNS, alle correspondentie en verdere uitingen. De nieuwe website is vanaf 26 november operationeel.





http://www.knsnet.nl