Deelgemeente Charlois Rotterdam

Preventieve acties fietsendiefstal

De politie houdt in de laatste maanden van het jaar fietscontroles en preventieve acties, om het aantal fietsendiefstallen terug te dringen.

Ook in de wijken Oud-Charlois en Carnisse is de politie al enige tijd bezig met het bestrijden van fietsendiefstallen. Daarom gaat de politie samen met de dienst Stadtoezicht van de gemeente Rotterdam meer surveilleren.

Ook voert de politie fietserscontroles uit op plekken zoals de fietserstunnel van de Maastunnel. Blijkt bij zon controle dat het gaat om een gestolen fiets, dan wordt de verdachte aangehouden voor onderzoek. Dit kan een strafblad opleveren.

Tijdens deze preventieve acties hangt de politie posters op achter de ramen van winkels in Oud-Charlois en Carnisse.

Aangifte doen

Het is belangrijk dat burgers aangifte doen van diefstal van hun fiets. Zo kan de politie bij controles nagaan of een fiets gestolen is en wie de rechtmatige eigenaar is. De politie kan zo gestolen voertuigen teruggeven aan de eigenaar.

Ook vraagt de politie om uw fiets te registreren. Dit kan bij uw rijwielhandelaar, maar ook via internet. U zorgt daarmee dat u het framenummer van uw fiets noteert. Met dit nummer kan de politie uw fiets teruggeven mocht deze gestolen zijn.

Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. Dit kan ook via internet op www.politie-rijnmond.nl. Vermeld hierbij uw framenummer.