Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wandelroute door het Zuiderpark

Gemeentewerken heeft een groene wandelroute opgezet door het Zuiderpark. De route beschrijft uitgebreid al het mooie en unieke groen dat wandelaars onderweg tegenkomen. De route is ontwikkeld in het kader van het Groenjaar.

De wandelroute door het gerenoveerde Zuiderpark voert onder andere langs het Avontureneiland, het Denneneiland, een vleermuizenverblijfplaats en het strandje met zijn natuurlijke oevers. De wandelroute is te lopen aan de hand van een plattegrond met uitleg.

De Groene Route door het Zuiderpark is verkrijgbaar bij de Stadswinkel Charlois, Boerhaavestraat 11. U kunt hem ook downloaden op de website van het Groenjaar: www.groenjaar.nl.

Meer groene routes

Er is ook een wandelroute door het Park bij de Euromast. En er zijn nog andere groene routes in de maak zoals een fietsroute langs de singels en plantsoenen van Noord, een wandel- en rolstoelroute in Hoek van Holland en wandelroutes op de Kop van Zuid. Ook voor deze routes geldt dat ze te zijner tijd via de VVV en de betreffende deelgemeentes gratis te verkrijgen zijn en te downloaden van de Groenjaarsite.

In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008. Wandelen in het Zuiderpark (foto: fotopersbureau Cor Vos).