Gemeente Kerkrade

26.11.08: Energiesubsidie voor Kerkraadse sportverenigingen

De gemeente Kerkrade steunt sportverenigingen om energiebesparende maatregelen te treffen aan hun clubgebouw door een subsidieregeling beschikbaar te stellen. Per vereniging kan maximaal EUR 1500,- aan subsidie verleend worden. Met deze subsidie kunnen diverse energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, isolatie of hoog rendement beglazing aan het clubgebouw worden aangebracht.

Subsidieregeling
Deze regeling is een onderdeel van het Essent bespaarplan. Diverse sportverenigingen in Kerkrade zijn tijdens een informatiebijeenkomst op de hoogte gesteld van de regeling. Verschillende verenigingen hebben zich sindsdien al aangemeld om gebruik te maken van de regeling. Het maximale beschikbare budget voor de subsidieregeling voor sportverenigingen is EUR 24.200,-. Hoewel er een maximaal subsidiebedrag per vereniging verleend wordt, geldt wel de regel op=op.

Bij de Provincie Limburg kan het subsidiebedrag verdubbeld worden tot maximaal EUR 3.000,- . De Provincie heeft namelijk ook een regeling opgesteld waarvan sportverenigingen gebruik kunnen maken.

Wethouder Krewinkel: "Naast sportverenigingen wordt er in 2009 voor particuliere woningbezitters en basisscholen ook een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen beschikbaar gesteld. De gemeente Kerkrade wil hiermee uitvoering geven aan haar lokale klimaatbeleid en zo concreet mogelijk energiebesparend aan de slag gaan".