Gemeente Lochem


Zandwegen worden in beeld gebracht

Het zandwegenproject Kroel'n in 't zand is inmiddels begonnen. In dit project bekijken de gemeenten Bronckhorst, Berkelland, Lochem en Zutphen hoe zij de zandwegen op hun grondgebied de komende jaren gaan inrichten en beheren en welke functies deze wegen krijgen/houden. Op 8 december begint ingenieursbureau Arcadis met een inventarisatie van de zandwegen.

Medewerkers van Arcadis gaan van alle openbare zandwegen in het nationaal landschap De Graafschap, waarvan ook een deel in onze gemeente ligt, in beeld brengen hoe de zandwegen zijn ingericht. Daarbij kijken zij ook naar de staat van onderhoud van de zandwegen. De inventarisatie gebeurt grotendeels in december, mogelijk met een uitloop naar de eerste helft van januari.

Alle wegen worden daarbij met een auto afgereden. Van bijzonderheden maken de medewerkers van Arcadis foto's en zij onderzoeken met een handboor de ondergrond van de wegen. Begin 2009 houden de deelnemende gemeenten enkele informatieavonden. Daarin kunt u uw ervaringen met en uw kijk op de zandwegen toelichten. Deze reacties verwerken we in de plannen. Meer informatie over de bijeenkomsten volgt later op deze gemeentepagina's.

Voor nadere informatie over het project Kroel'n in het zand kunt u contact opnemen met Anne Stortelder, afdeling Ruimtelijke Ordening en Verkeer gemeente Lochem, tel. (0573) 289.222.