Persberichten Binnensticht,09.30 uur

Utrecht, 26-11-2008

Aanhouding verdachten winkeldiefstallen

ZEIST Op woensdagmiddag 19 november heeft de politie een 31-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Vleuten aangehouden voor winkeldiefstal.

De politie werd gealarmeerd nadat een beveiligingsbeambte van een winkel aan de 1e Hogeweg de twee verdachten op heterdaad betrapte. De man en de vrouw hadden diverse goederen in een sporttas gestopt en liepen zonder betalen de winkel uit. Een andere beveiligingsmedewerker liep achter hen aan en hield telefonisch contact met de politie en gaf de vluchtroute van de twee winkeldieven door. Hierdoor konden zij na een korte achtervolging van agenten te voet alsnog omstreeks 13.30 uur worden aangehouden op de Voorheuvel/Markt en het Hazenpad.

Meerdere winkeldiefstallen

Op het politiebureau gaven de man en de vrouw toe de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Zij bleken voor ruim honderd euro aan goederen te hebben gestolen. Daarnaast bekenden de man en de vrouw op 18 november in het winkelcentrum aan de Laan van Vollenhoven meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Maar ook eerder dit jaar hebben zij goederen zonder te betalen meegenomen in winkels in Utrecht en Vleuten. Het gaat in totaal om elf diefstallen, de verdachten hebben afstand gedaan van alle gestolen spullen. De twee kregen een winkelontzetting opgelegd van de winkel aan de 1e Hogeweg en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

DE BILT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Omstreeks 01.20 uur reed een 34-jarige man uit Laren over de Rijksweg A 27. Hij reed hier 140 kilometer per uur en werd gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 770 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.