Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 26-11-2008

Winkeldief gesnapt

BAARN- Op dinsdag werd een winkeldief betrapt. Omstreeks 14.30 uur zag een toezichthouder van de gemeente dat een 31-jarige man uit Hilversum in een winkel aan de Laanstraat staan. Hij zag vervolgens dat de man parfum in zijn tas stopte. De toezichthouder vertrouwde het niet en hield op afstand de man in de gaten. Op een gegeven moment liep de man de winkel uit en hij werd tegengehouden door de toezichthouder. Het bleek dat hij een zogenaamde geprepareerde tas bij zich had hier zes niet betaalde flesjes parfum had zitten. De man werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde agenten.

Geslotenverklaring

SOEST- Op dinsdag werd er gecontroleerd op de geslotenverklaring Den Blieklaan en de Foekenlaan en de Dolderseweg. In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor de aldaar geldende geslotenverklaring.

Rijden onder invloed

BAARN- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Omstreeks 02.40 uur reed een 32-jarige man uit Baarn over de Prins Hendriklaan. Hij werd hier gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 775 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.