Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 26-11-2008

Politie waarschuwt voor zakkenrollerij

UTRECHT Op het Hammerskjoldhof krijgt de politie de laatste tijd veel aangiftes binnen van zakkenrollerij. Met name de markt die op vrijdagochtend plaatsvindt, is favoriet bij de zakkenrollers.

Dronken bestuurder rijdt lichtmast plat

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 november een man aangehouden omdat hij onder invloed een lichtmast uit de grond had gereden.

Door getuigen werd omstreeks 00.40 uur naar de politie gebeld omdat een bestuurder met zijn auto op de Weg naar Parkwijk in een sloot was gereden. Ter plaatse troffen agenten een

35-jarige man uit Utrecht aan. De man stond naast zijn auto en gaf in eerste instantie aan niet gereden te hebben. Zijn auto hing half over een sloot. De agenten roken dat de Utrechter gedronken had.

Uit de eerste blaastest bleek dat hij te veel op had. Getuigen verklaarden aan de politie dat de bestuurder even daarvoor een lichtmast uit de grond had gereden. Op het bureau wees de ademanalyse 635 ug/l uit. De automobilist kreeg een proces-verbaal en een rijontzegging.

Jongens aangehouden voor vernieling

VLEUTEN Dinsdagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij vernielingen aan het plegen waren ter hoogte van het station in Vleuten.

Medewerkers van een beveiligingsbedrijf belden rond 20.40 uur naar de politie omdat een aantal jongeren met stenen naar fietsen aan het gooien was. Ook werd geprobeerd fietsen mee te nemen. Ter plaatse bleek dat de jongens zich verstopt hadden op de spoorhelling onder het perron. Twee jongens 15 en 17 jaar beiden uit Vleuten konden direct worden aangehouden. Een derde verdachte zag kans weg te komen. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de St. Maartendreef vond dinsdagavond een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij liep en vrouw letsel op.

Een 21-jarige bestuurder uit Utrecht kwam vanuit de richting van de Jamaicadreef en wilde linksaf de Rio Brancodreef op rijden. Hierbij zag hij een 29-jarige automobiliste uit Utrecht over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij beide autos niet meer konden rijden. De 29-jarige vrouw raakte gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De autos werden weggesleept.

Vals geld

UTRECHT Bij het postkantoor aan het Smaragdplein heeft de politie dinsdagmiddag een vrouw aangehouden omdat zij vals geld wilde inleveren.

Een medewerkster bij het postkantoor constateerde dat een 35-jarige vrouw uit Utrecht vals geld aanbood. De politie werd gewaarschuwd en hield de Utrechtse aan. De vrouw verklaarde het geld ontvangen te hebben van een ander persoon, waaraan ze een computer had verkocht. Het geïnde geld wilde de vrouw nu op de bank zetten. In totaal ging het om ruim 20 briefjes van 50 euro die vals waren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Negen autos opengebroken en één gestolen

UTRECHT Dinsdagmiddag werd op de Burgemeester Norbruislaan bij negen autos een inbraak gepleegd. Eén auto werd gestolen.

De politie kreeg omstreeks 15.25 uur een melding dat bij een aantal autos die geparkeerd stonden bij een conferentiecentrum was ingebroken. De getuigen had de inbraken zien gebeuren en was naar huis gegaan om de politie te bellen. Ter plaatse troffen agenten bij negen autos ingeslagen ramen aan. Uit onderzoek bleek tevens dat van één bezoeker zijn auto was gestolen. De politie is op zoek naar getuige(n) van de inbraken. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Marathonactie automarkt werpt vruchten af

UTRECHT De politie heeft tijdens een marathonactie bij de automarkt maandag 24 en dinsdag 25 november nog geen 50 bekeuringen uitgedeeld. Bij een soortgelijke actie twee maanden geleden waren dat er nog meer dan 150.

Sinds de inzet van verkeerregelaars is de verkeersdrukte veel beter beheersbaar. De wijkagent constateerde dat het tijdens de aanvoer van de autos voor 6.00 uur opvallend stil was. De overlast was derhalve minimaal.

Een verkeerscontrole bij het naastgelegen Kardinaal Alfrinkplein leverde 30 bekeuringen op voor het negeren dwangpijlen in de voorsorteervakken. Bij de uitgangcontrole werden drie bekeuringen uitgedeeld aan personen die hun voertuig niet hadden verzekerd. In totaal werden drie voertuigen aangetroffen met een vals Duits kenteken.

De politie zette 25 mensen in voor uitvoering van de controle. De marathoncontrole wordt meerdere keren per jaar uitgevoerd.