Pecoma voor het derde jaar één van Nederlands snelste groeiers

26/11/2008 10:01

Pecoma Business Technology

Amsterdam, 26 november 2008 - Voor het derde achtereenvolgende jaar behoort Pecoma Business Technology tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Tijdens een feestelijke uitreiking in Felix Meritis te Amsterdam zijn gisteren de Noord-Hollandse 'FD Gazellen' bekend gemaakt. Jaarlijks brengt Het Financieele Dagblad de snelst groeiende bedrijven van Nederland, de 'Gazellen', in kaart. Over drie opeenvolgende jaren moet een omzetgroei van minimaal 20 procent per jaar worden gerealiseerd.

In 2007 breidde het bedrijf uit met 95 nieuwe Pecomezen en kozen zo'n dertig nieuwe klanten voor de Business Technology-dienstenportfolio van Pecoma. Hiermee wordt ICT toegankelijker voor bedrijven die daardoor verder kunnen groeien. "Business Technology wordt steeds meer een algemeen begrip. Het feit dat we nu voor het derde jaar op een rij als 'Gazelle' worden benoemd en wederom bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen, geeft aan dat er behoefte is ICT te integreren in de bedrijfsstrategie," aldus Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma Business Technology. "Wij doen er alles aan om ambitieuze bedrijven te helpen met het realiseren van groei en besparing door de optimale inzet van mensen, processen en technologie."

ICT moet volgens Pecoma niet gezien worden als kostenpost, maar als investering. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar ook in zichzelf geïnvesteerd en gaat daar in 2009 de vruchten van plukken. Pecoma verwacht wederom een omzetgroei van meer dan 20 procent. "We zijn ontzettend blij met deze nominatie en hopen ook volgend jaar tussen deze groep veelbelovende bedrijven te staan," aldus de Koning.

FD Gazelle

Een 'Gazelle' is een onderneming met een minimale omzetgroei in de laatste 3 jaar van 20 procent per jaar. Deze bedrijven worden op basis van de cijfers van de Kamer van Koophandel en onderzoeksbureau Graydon geselecteerd. Dit jaar mogen 103 ondernemingen in Noord-Nederland, waaronder Pecoma Business Technology, zich 'FD Gazelle' noemen. Voor meer informatie over de 'FD Gazellen', zie www.fd.nl/gazellen.

Over Pecoma Business Technology

Pecoma Business Technology (1984) helpt ambitieuze bedrijven groei te realiseren door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Vanuit de visie dat groei alleen kan ontstaan wanneer technologie ten dienste staat van de bedrijfsdoelstelling, introduceert Pecoma in 2006 'Business Technology'. Business Technology is de volgende stap na IT en ICT. Pecoma heeft de ambitie technologie naar een nieuw kwaliteitsniveau te brengen en levert inzicht, vernieuwing en controle als eindproduct. Pecoma werkt met ruim 350 professionals vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen, en realiseert in 2007 een omzet van 31 miljoen euro. Daarnaast is Pecoma in 2008 uitgeroepen tot één van Nederlands Beste Werkgevers. www.pecoma.nl





http://www.pecoma.nl