Samenwerking ANP en NIVRA

26/11/2008 10:02

ANP

Rijswijk, 26 november 2008- Het ANP en het Koninklijk NIVRA werken vanaf heden intensiever samen bij de uitgave van het vooraanstaande magazine 'De Accountant'. Het NIVRA geeft zowel een papieren als een websiteversie van het blad uit.

Het ANP zal, naast de samenwerking op technisch gebied, het NIVRA ondersteunen op het commerciële vlak door het digitale archief van het magazine in de zakelijke markt te verkopen.

Het NIVRA concentreert zich naast registeraccountants sinds enkele maanden ook op zakelijke afnemers. Het ANP neemt deze zakelijke dienst over. Het NIVRA zal gebruik maken van het gespecialiseerde ANP, dat het aanbieden van zakelijke diensten ziet als een belangrijke kernactiviteit. Het ANP neemt de bestaande klanten van het NIVRA over en zal zich inspannen nieuwe klanten te werven. De samenwerking betreft het verkopen van de actuele content van het blad 'De Accountant' in digitale vorm, alsmede het digitale archief van het blad.

Het ANP en het NIVRA werkten al samen op technisch gebied. Zo levert het ANP al enkele jaren technische diensten aan het NIVRA, bestaande uit het leveren van feeds met content van 'De Accountant'. De dienstverlening van het ANP zal dus bestaan uit zowel technische als commerciële ondersteuning.

Het commerciële deel van de dienstverlening bestaat uit het vermarkten van de content aan zakelijke afnemers, voornamelijk accountantskantoren en gerelateerde organisaties. Het betreft zowel de actuele inhoud als de inhoud die vanaf 1 januari 2004 is gearchiveerd. Het NIVRA heeft het ANP licentie verstrekt voor gebruik via intranet van zakelijke afnemers, waarbij de hosting kan plaatsvinden bij zowel de zakelijke afnemers als bij het ANP.

De overige dienstverlening bestaat uit de facturering en het onderhouden van de zakelijke contacten met de klanten. Het ANP richt een helpdesk in die bereikbaar is tijdens kantooruren.

Over ANP

Het ANP is dé leverancier van nieuws in Nederland. Zo verzorgt het ANP nieuws in dagbladen, op televisie en radio, op het internet en bij bedrijven en overheden. Een kernactiviteit van het ANP is het leveren van diensten aan de zakelijke markt, zoals de altijd actuele ANP-berichten en de plaatsing van vele persberichten in vooraanstaande media.

Over NIVRA

Het Koninklijk NIVRA is de bij wet ingestelde beroepsorganisatie van meer dan 14.000 registeraccountants die werken als accountant in het vrije beroep, bij de overheid of het bedrijfsleven.





http://www.anp.nl