Gemeente Brummen


Opvoeden doe je met het hele dorp

(Oorspronkelijke publicatie datum: 26-11-2008)

Dinsdag 18 november stemde het college in met de kadernota jeugdbeleid voor de periode 2008-2011. Deze nota geeft het kader waarbinnen het jeugdbeleid de komende jaren moet worden vormgegeven en uitgevoerd. Aanleiding voor de kadernota was het aflopen van de beleidsperiode van Jong in Kleurrijk Brummen.

In het afgelopen jaar is niet alleen gewerkt aan het opstellen van deze kadernota. Naar aanleiding van de evaluatie over de vorige periode zijn ook twee zaken opgepakt. Namelijk het verbeteren van de strategische kwaliteit van het zorgnetwerk en de inbedding hiervan in de onderwijszorgstructuur. Ook is er een eerste begin gemaakt om de overlegstructuren onder regievoering van de gemeente onderling af te stemmen.

Thema´s en prioriteiten
De volgende vijf thema´s zijn benoemd in de kadernota. De regierol van de gemeente; waarbij de prioriteit ligt bij de communicatie ־ en informatievoorziening. Omgeving en opgroeien; met als speerpunten armoedebeleid en bestaande voorzieningen. Veiligheid; waarbij de focus ligt op alcoholmatiging en het meersporenbeleid op overlast en geweld. Ondersteuning en zorg bij het opvoeden; met als prioriteit het opzetten van een centrum voor jeugd en gezin en het versterken van onderlinge samenwerking. Met als vijfde thema; onderwijs. Hier ligt de nadruk op de verbinding tussen het onderwijs en de zorg.

Tijdens de raadsvergadering in december vindt over de kadernota besluitvorming plaats. Na het vaststellen wordt het uitvoeringsprogramma opgesteld waarin doelstellingen en concrete activiteiten staan.

Meer informatie?

De kadernota ligt ter inzage op het gemeentehuis. Ook kunt u de kadernota hieronder downloaden. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met mevrouw H. Machiavello via de centrale informatiebalie telefoonnummer (0575) 56 82 33 of via mailadres h.machiavello@brummen.nl .

Kadernota jeugdbeleid