Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bewonersavond over concept Ruimtelijke visie De Esch

De deelgemeente heeft een ruimtelijke visie voor De Esch opgesteld, waarmee een vervolg wordt gegeven aan de verbeterpunten uit de Wijkvisie De Esch. De conceptversie van de ruimtelijke visie wordt op maandag 1 december gepresenteerd tijdens een bewonersavond in de raadzaal van het deelgemeentekantoor aan de Oostzeedijk.

In de ruimtelijke visie zijn de kwaliteiten van De Esch en de wensen van bewoners, geuit in april 2007 bij een bewonersavond, uitgewerkt. Zo is opgenomen dat het groen in de wijk centraal staat en dat de Oude Plantage als park gehandhaafd blijft. Het centrumgebied rondom de waterbakken is een van de verbeterpunten. Dit gebied vormt het hart van de wijk en is nu niet als zodanig ingericht. Het winkelcentrum is een ander verbeterpunt. Hierover is opgenomen dat dit zodanig wordt aangepakt dat het winkelcentrum een geheel gaat vormen met haar omgeving.

Programma bewonersavond

Maandag 1 december bent u vanaf 19.30 uur welkom in de raadzaal. Om 20.00 uur zal portefeuillehouder Michel de Visser u welkom heten. Tien minuten later gaat de presentatie van de ruimtelijke visie door dS+V van start. Van 20.30 tot 21.30 uur heeft u gelegenheid om te reageren op de visie en vragen te stellen. De bewonersavond wordt om 21.30 uur afgesloten.

Reactie mogelijk tot en met 5 december

De deelgemeente geeft u tot en met vrijdag 5 december de gelegenheid om uw reactie op de concept Ruimtelijke visie De Esch kenbaar te maken. Dit kunt u mondeling doen tijdens de bewonersavond, schriftelijk of per e-mail op deelgemeente@kc.rotterdam.nl Het dagelijks bestuur zal nauwkeurig afwegen welke reacties wel en niet verwerkt kunnen worden. Een terugkoppeling hiervan ontvangt u in januari 2009. Begin 2009 wordt de visie in de commissie Ruimte besproken en daarna ter vaststelling voorgelegd aan de deelraad.

Conceptvisie alvast bekijken?

De concept Ruimtelijke visie De Esch kunt u bekijken op deze website. Ga naar Algemeen à Wijkvisie à Ruimtelijke visie De Esch (concept). U kunt ook een exemplaar van de visie opvragen bij de deelgemeente via (010) 206 08 08.